FLAŞ: Ergenekon'da 'bomba' gelişme!

FLAŞ: Ergenekon'da 'bomba' gelişme!
Gölbaşı'ndaki kazıda çok sayıda el bombası, silah ve çok sayıda mühimmat bulundu.

GÖLBAŞI'NDA ŞOK OPERASYON-TIKLA

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER-TIKLA


Polis, İbrahim Şahin'den ele geçirdiği krokiler doğrultusunda Gölbaşında gece boyu kazı çalışması yaptı. Aramalardan biraz önce "bomba haber" geldi. İbrahim Şahin'in evinin yakınındaki arazide bomba bulundu. Kazıda ilk ulaşılan bombalar oldu. Gölbaşı ilçesinin girişindeki polisin kazı ve çalışmaları tam gaz sürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişindeki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Az evvel Gölbaşı'ndaki kazıda çok sayıda el bombası, silah ve çok sayıda mühimmat bulundu. Kazı çalışmaları halen dedektörler ve köpekler yardımıyla sürdürülüyor. Bölge güvenlik şeridi altına alınmış durumda. Dün akşamki güvenlik şeridi ise daha da genişletildi. Terörle Mücadele ekipleri çalışmalarını devam ettiriyor.

NOTLAR
Dün akşam başlamıştı çalışmalar. İbrahim Şahin'in evinde krokiler bulunması üzerine başlatılan çalışmalar bu sabah yeniden başladı. Saat 10:30 itibariyle çalışmalar sürüyor. 

İBRAHİM ŞAHİN
Susurluk'la gündeme gelmişti İbrahim Şahin'in adı.

Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış: "Gelişmeleri olağanüstü buluyorum. Ergenekon'un en önemli ayağı Susurluk'tur. İkisini ayrı düşünemeyiz. BUgün burada bulunan silahlar da bunu teyid ediyor. Susurluk araytırmaları sırasında kayıp silahlarla ilgili bir araştırma yaptık ama İsrail firmasından çok miktarda suikast silahları alınmıştı. Bunların bir çoğu kayıptı. O zaman Özel Harekad Daire Başkanlığında olan İbrahim Şahin'e verilmişti. Biz onlara sorduğumuzda devlet sırrıdır demişlerdi. Bir takım silahlar bulunuyor. İbrahim şahin şu anda görevde değil. Nitekim asker kişilerde de silah bulunabiliyor. Bu kişiler kendilerine emanet edilen silahları teslim etmeleri gerekir. Görülüyor ki teslim etmemişler. Bir yerlere saklamışlar. Daha ne kadar silah var gömülü onları bilmiyoruz. Bir çok vahim silahların kayıp olduğu ifade edildi. Batman'da da bu oldu. Orada da silahlar yapıp. Gladyo da dediğimiz ülkenin bir çok yerinde silahların gömülü olduğu, her hangi bir saldırı olduğunda gerilla savaşı yapmak için bir takım kiyilerin eğitildiği yönünde bilgiler var. Bu silahlar nerede kullanıldı? Ülkemizde binlerce faili meçhuller var. bu silahlar acaba burada mı kullanıldı?"

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...

Aramalarda şu ana kadar 3 tane lav silahı bulundu. 

- Çok sayıda fişek, mühimmat, TNT kalıpları, el bombaları, Uzi mermileri bulundu.

Mühimmat topraktan çıkarılıyor, bomba uzmanları Gölbaşı'nda bulunan bombaları inceliyor.

Şu ana kadar 30'un üzerinde bomba çeşidi olduğu belirtiliyor. 

El bombalarının seri numalarının silindiği ortaya çıktı. 

Kazı ve arama çalışmaları 6 noktada sürdürülüyor. Çember giderek genişletiliyor...

21 ayrı noktada aramalar yapıldı, silah, bomba ve mühimmatların 9 ayrı noktada çıktığı belirlendi. 

SAAT 11:40

Kazı alanında arama çalışmaları sona erdi. Ormanlık arazide güvenlik ekipleri çalışmalarını tamamladı ve ayrıldı. 

SAAT: 11.47

Gölbaşı'ndaki kazı çalışmaları tamamlandı  

 
Ankara Gölbaşı'nda dün akşam başlatılan kazı çalışmaları son buldu. İş makineleri kazı yapılan alandan ayrılırken, polis tarafından çekilen güvenlik şeritleri kaldırıldı. Aramaların başka bölgelerde devam edeceği belirtiliyor. Kazıda, çok sayıda TNT kalıbı, lav silahları ve Uziler bulundu, Elde edilen silah ve patlayıcıların İstanbul'a götürüleceği ifade ediliyor. Bu arada kazıda bulunan silahların 5-6 ay önce gömüldüğü tahmin ediliyor.

SAAT: 13.26

Gölbaşı’nda bulunan askeri mühimmat Ankara Emniyeti Müdürlüğü’ne getiridi  

 
Gölbaşı'ndaki Ergenekon kazısında bulunan askeri mühimmat Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Mühimmatın, gerekli evrak düzenlemesinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

SAAT: 13.32

GÖLBAŞI'DAKİ ARAMADA ELE GEÇİRLENLER


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Gölbaşı ilçesi girişindeki bir arazide polis tarafından yapılan aramada ele geçirilen mühimmatın içeriği belli oldu. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişindeki ormanlık arazide başlattığı arama çalışmalarının ardından bulunan mühimmatların envanterini çıkarma işlemi başladı. 

Arama kazılarında, toprağın yaklaşık 20-25 santimetre altında bulunan iki poşet içerisindeki çok sayıda merminin tamamının 9 milimetre çapındaki tabancalara ait olduğu belirtilirken, 2 adet lav silahı ile seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 adet el bombasının yanı sıra 10 adet eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran sis bombasının da bulunduğu bildirildi. 

Ayrıca aramalar sırasında bir kutu içerisinde bulunan patlayıcı maddenin ise aydınlatma mayını olduğu değerlendirildi. 

Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca incelendikten sonra İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

SAAT: 14.01

İbrahim Şahin'in evinde bulunan silahlardan bazılarının ruhsatı iptal edilmiş
 
 
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in Kadıköy'deki evinde ele geçirilen silahlardan bazılarının ruhsatının iptal edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında 07 Ocak 2008 tarihinde yapılan operasyonlarda polis, Ankara'da gözaltına alınan İbrahim Şahin'in Kozyatağı Ozan Sokak Numara 9 Kat: 5'teki dairesinde de arama yaptı. Aramada ele geçirilen silahlardan bazılarının ruhsatının iptal edildiği, ancak buna rağmen silahların İbrahim Şahin tarafından ilgili yerlere teslim edilmediği öğrenildi. 

Evde bulunan silahlar, tutanak karşılığında adli makamlara teslim edilmişti.

SON NOT: Bombaların sarılı olduğu gazetelerin tarihi 2004

habervaktim.com-ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.