Katil utanmadan Erdoğan'dan özür bekliyor!

Katil utanmadan Erdoğan'dan özür bekliyor!
Gazze Şeridi’ndeki katliam nedeniyle İsrail’e ‘soykırım suçu işliyor’ diyerek sert tepki gösteren ve Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ‘Öldürmeye gelince, siz öl

ERDOĞAN'IN PERES'E ÇIKIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

YAHUDİ GAZETECİDEN KOMİK TEHDİT! 

YAHUDİLER, ERDOĞAN İÇİN DARBE ÇAĞRISI YAPTI

PERES, ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Türkiye’deki İsrail yanlısı medya ve siyasetçilerden cesaret alan İsrail, Türkiye ile ilişkilerini devam ettirmek istediğini ancak Erdoğan’la konuşmayacaklarını bildirdi. İsrailli bir yetkili, “Erdoğan özür bile dilemedi. Artık Erdoğan’la konuşmayacağız, ona güvenemeyiz” dedi.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyonist İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliama yönelik tepkisinin yankıları devam ediyor. Erdoğan’ın Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Filistinlilerin katlini savunan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in yalanlarını yüzüne vurmasından rahatsızlık duyan İsrail, bir yandan Türkiye ile ilişkilerini devam ettirmek istediğini bildirirken, öte yandan Erdoğan’dan ‘özür’ bekliyor.

‘TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ, ERDOĞAN’LA KONUŞMAYACAĞIZ’
İsrail’in şiddet yanlısı radikal hahamlara yakınlığıyla bilinen Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Davos’taki olaydan sonra Türk ve İsrailli yetkililerin ilişkilerin korunması için çaba harcadığını belirtirken, İsrailli bir diplomatın Erdoğan’a yönelik sözlerine de yer verdi. Gazeteye konuşan İsrailli bir yetkili, Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesine önem verdiklerini ancak Erdoğan ile iletişim kurulmayacağını söyledi. İsrailli yetkili, “Türkiye ekonomik ve askeri ilişkilerimiz devam ediyor. Hatta Erdoğan’ın AK Partisi ile de ilişkilerimiz var. Ancak Erdoğan’ın kendisiyle iletişimimiz olmayacak. Erdoğan çok ileri gitti ve ona güvenemeyiz. Söylediklerinden dolayı özür bile dilemedi” dedi.

ÇİÇEK’İN SÖZLERİ VE İSRAİL’İN CEVABI
Öte yandan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin önemli olduğuna dair açıklamasına cevap veren İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, ülkesinin bu ilişkileri korumak istediğini söyledi. İsrailli sözcü, Türk Hükümeti yetkililerinin Türkiye’deki Yahudilerin haklarını koruyacaklarına dair sözlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

ERDOĞAN, PERES’İN YALANLARINI YÜZÜNE VURDU
Gazze katliamından önce Suriye ve İsrail arasındaki dolaylı görüşmelere öncülük eden Türkiye, İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi’nde kadın-erkek, çocuk-yaşlı 1500’e yakın kişiyi katleden saldırısını sert bir dille eleştirmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze saldırısını ‘insanlık suçu’ olarak değerlendirmiş ve Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ‘Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi çok iyi biliyorsunuz. Sizlerin plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyoruz” demişti.

PERES ÖZÜR DİLEDİ, TÜRKİYE’DEKİ İSRAİLCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Erdoğan’ın, katliamı savunan Peres’e yönelik bu sözleri İsrail ve Amerika’daki Yahudi lobileri ile Türkiye’deki İsrail yanlısı basın ve siyasetçiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Davos’taki olaydan sonra İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Erdoğan’ı telefonla arayarak özür dilerken, İsrail Hükümeti de, Türkiye ile ilişkilerin bozulmaması için kabine yetkililerin Türkiye aleyhine konuşmaması kararı almıştı.

ARAP VE İSLAM DÜNYASINDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Erdoğan’ın İsrail’in katliamlarını Peres’in yüzüne vurması, başta Arap ve İslam dünyası olmak üzere dünyanın her yerinde büyük destek gördü. Erdoğan’ın Davos’taki çıkışından sonra Gazze Şeridi ve Ürdün başta olmak üzere birçok Arap ülkesinde destek gösterileri düzenlenmişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.