Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda mı?

Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda mı?
Enerji fiyatları 2019-2023 yılları arasında yüzde 211,8 olan TÜFE’den daha yüksek oranda arttı. Tüketiciler, temmuzda doğalgaz ve elektriğe zam gelmesinden endişeli.

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yaşanan artış, enflasyondan bile daha hızlı bir şekilde gerçekleşti. TÜFE'de 2019-2023 döneminde görülen %211,8'lik artışa kıyasla, enerji fiyatlarında daha yüksek oranlarda artışlar yaşandı. Genel seçim ve yerel seçim döneminde zam yapılmaması ve Temmuz ayında yüksek oranlı zam yapılacağı iddiaları ise endişeleri artırıyor.

ZAMLAR TÜFE ARTIŞ ORANINDAN DAHA YÜKSEK

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019-2023 yılları arasında tüketici fiyat endeksindeki artışın yüzde 211,8 olduğu düşünüldüğünde iktidarın seçimsiz dönemlerde yaptığı zamlar TÜFE artış oranından daha yüksek oldu.

Seçim yılı 2023’ün ilk dört ayında doğalgaz konut ve 1.kademe satış fiyatları sabit kalırken, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yapılan üç indirimle 2.kademe işyerlerine yüzde 40,1, elektrik santrallarına yüzde 44,4 indirim yapıldı. Nisan 2023’de bütün konut tüketicilerine doğalgaz bedava temin edildi, 2024 Mayıs sonuna kadar konut tüketicilerinin aylık 25 m3 gaz tüketimi ücretsiz oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.