Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Böyle bir dönem görmemiştim

Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Böyle bir dönem görmemiştim
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete zam yapılması gerektiğini belirterek, "Son yılların en zor, en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz. Ben, 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim, yaşamamıştım. Enflasyonun durdurulması, asgari ücrette de iyileştirme yapılmak zorunda" açıklamasında bulundu.

Türk-İş'in açıkladığı verilere göre, açlık sınırı mayıs ayında 18 bin 969 liraya çıkarak 17 bin 2 lira olan asgari ücretin bin 967 lira üzerine çıktı. Yoksulluk sınırı ise 61 bin 788,99 TL'ye yükseldi. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilirken, Türk-İş'ten çağrı geldi.

"EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZDAN BİRİSİ VERGİ ADALETSİZLİĞİ"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi düzenlemelerini eleştirdi. Atalay, "En önemli sorunlarımızdan birisi vergi adaletsizliği. Biz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Genel merkezimize, bağlı sendikalarımıza, bunların şubelerinin bulunduğu her yerde bu pankartı asıyoruz" dedi.

Atalay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bugün, çalışanların ana problemi vergiyle ilgili. Biz yıl başından bu yana vergi konusunu gündeme getiriyor, el ilanlarıyla, afişlerimizle, pankartlarımızla az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması için mücadele veriyoruz. 12 ay çalışıyor, bunun 1,5 aylık geliri vergiye gidiyor, 10,5 ay maaş alınmış oluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi ile ilgili düzenlemeler yapacak. İşçiler lehine düzenlemeye ihtiyaç var. Bu konuda Türk-İş, Hak İş ve DİSK konfederasyonları olarak vergi adaletinin sağlanması konusunda ortak mücadele vereceğiz. Taleplerimiz ortak. Vergi teklifi meclise geldiğinde parti genel başkanlarıyla görüşeceğiz, il ve ilçelerde sendika şubelerimizde, işçinin olduğu her yerde kapsamlı toplandılar yapacağız. Tek isteğimiz adil bir vergi sistemi."

"ENFLASYON DURDURULMAZSA, YAPILACAK BİR İYİLEŞTİRMENİN HÜKMÜ BİR AY BİLE SÜRMEZ"

Emekliler, dar ve sabit gelirliler hakkında da açıklamalarda bulunan Atalay, "Son yılların en zor, en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz. Ben, 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim, yaşamamıştım. Enflasyonun durdurulması, asgari ücrette de iyileştirmek yapılmak zorunda. Enflasyon durdurulmazsa, yapılacak bir iyileştirmenin hükmü bir ay bile sürmez. Ücretliler, emekliler büyük sıkıntı içinde. Daha önce sabit gelirlilere nefes aldıracak düzenlemeler yapılıyordu. Bu düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.