Bedelli askerlik ücreti arttı mı? Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu 2024?

Bedelli askerlik ücreti arttı mı? Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu 2024?
Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin merakla beklediği 2024 yılı bedelli askerlik ücretiyle ilgili gelişmeler hızla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), mevcut tutardan yararlanmak isteyenler için önemli tarihler duyurdu. Peki, bedelli askerlik ücreti arttı mı, ne zaman zamlanacak? İşte 2024 bedelli askerlik ücreti hakkında bilmeniz gerekenler...

2024 yılı bedelli askerlik ücretine ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. MSB tarafından yapılan son açıklamanın ardından bedelli askerlik ücretine dair aramalar yoğunlaştı. Yeni dönemde zamlanacak olan bedelli askerlik ücretinden mevcut tutarla yararlanmak isteyenler için kritik günler yaşanıyor.

MSB'DEN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin, 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir" ifadelerine yer verdi.

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılının başında yapılan yüzde 49,25'lik artış ile bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya yükselmişti. Ancak, 2024 yılı yeni bedelli askerlik ücreti, 3 Temmuz tarihinde enflasyon farkının açıklanmasının ardından netleşecek.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Mevcut bedelli askerlik ücretinden yararlanmak isteyenler için son başvuru ve ödeme tarihi 28 Haziran 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar müracaat edenler, mevcut ücret üzerinden bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.