Bakan Göktaş'tan engellilere ÖTV'siz araç açıklaması

Bakan Göktaş'tan engellilere ÖTV'siz araç açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilere yönelik ÖTV'siz araç düzenlemesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, "Engellilere yönelik desteklerin, avantajların suistimaline seyirci kalamayız. Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

"YENİ MODELLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Doğurganlık oranı ile ilgili çalışmalara değinen Göktaş, şunları söyledi:

"Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Bilim Kurulu toplantımızda bu meseleyi de ele aldık. Aile ve Toplum komisyonumuz kapsamlı bir rapor üzerinde çalışıyor. Dünyadaki örnekleri inceliyor, politikalarımızı çok katmanlı olarak geniş bir perspektifle oluşturmaya çalışıyoruz."

Doğum izinlerinin artırılması ile ilgili de Göktaş, "Doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine ve esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele alıyoruz. Ülke kalkınmasına ve kadın istihdamının arttırılmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hayata geçireceğimiz yeni modellerle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

ENGELLİLERE ÖTV'SİZ ARAÇ DÜZENLEMESİ HAKKINDA

Engellilere yönelik ÖTV'siz araç düzenlemesine yönelik soru üzerine Göktaş, engellilerin kazanılmış haklarının suistimal edilmesinin rahatsızlık oluşturduğunu söyledi. Bakan Göktaş, bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Göktaş, "Engellilere yönelik desteklerin, avantajların suistimaline seyirci kalamayız. Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.