Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması!

Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi düzenlemesini içeren kanunun Meclis’te kabul edilmesinin ardından bir paylaşımda bulunarak "Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır" dedi.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsamda, emekli aylıkları ve yurt dışı çıkış harçları gibi birçok alanda önemli değişiklikler yapıldı.

Yeni kanuna göre, en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak.

Kanunla birlikte yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan alınan harç tutarı da artırıldı. Daha önce 150 lira olan bu harç, 500 liraya yükseltildi.

Kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçlarıyla yapılan tahsilatlar için de yeni düzenlemeler getirildi. Kendi adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla tahsilat yapan mükelleflere ve bu sistem veya cihazları kullandıranlara, her bir işlem için belirlenen özel usulsüzlük cezasının üç katı ceza uygulanacak. Kabul edilen teklifle, vergi alanında birçok düzenleme yapıldı.

ÇOK KAZANANDAN ÇOK, AZ KAZANANDAN AZ VERGİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kanunun amacının vergi adaletini ve etkinliğini artırmak olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz."

ekran-goruntusu-2024-07-28-152407.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.