İsrailli büyükelçi dumura uğradı

İsrailli büyükelçi dumura uğradı
İsrail’in savaş suçu işlediğini ortaya koyan raporun mimarı Musevi asıllı yargıç Richard Goldstone, İsrail’in ‘suç işlemedik’ iddialarına tepki göstererek, “Cami bombalamak, BM Gıda Merkezi’ni bombalamak savaş suçu deği

MEHMET NEDİM ASLAN'IN HABERİ...

İSRAİL'DEN ERDOĞAN'A KÜSTAH BENZETME-TIKLAYINIZ

İsrail’in 27 Aralık 2008 tarihinde başlattığı ve 22 gün süren Gazze katliamının raporunu hazırlayan Güney Afrikalı yargıç Richard Goldstone, İsrail’in eski BM Büyükelçisi Dore Gold’un ülkesinin Gazze’de kendisini savunduğu ve toplu bir cezalandırma gerçekleştirmediği iddiasına, “Eğer cami bombalamak, eğer Amerikan okulunu bombalamak, BM Gıda Merkezi’ni bombalamak toplu cezalandırma değilse savaş suçu değilse, ne peki?” diyerek tepki gösterdi.

RAPOR İSRAİL İÇİN BİR ŞANS AMA BANA SALDIRIYORLAR
BM’nin Gazze katliamını araştırmak amacıyla yetkilendirdiği ve İsrail’in savaş suçu işlediğini ortaya koyan Goldstone Raporu’nu hazırlayan heyetin lideri Richard Goldstone, İsrail’in eski BM Büyükelçisi Dore Gold ile Massachusetts’teki Brandeis Üniversitesi’nin organize ettiği bir panelde karşı karşıya geldi. Kendisi de Musevi asıllı olan Goldstone, Gold’un “Rapor İsrail’e önyargıyla yaklaşmış” şeklindeki sözlerine, raporun tarafsız bir şekilde hazırlandığını ve HAMAS’ın roketlerinden İsrailli sivillerin zarar gördüğünü ortaya koyduğunu belirterek, bunun İsrail için bir şans olduğunu, ancak İsrail’in bunun yerine kendisine saldırıda bulunduğunu kaydetti.

GAZZE’YE GİRMEKTEN KORKTUM
Gazze’ye girmekten korktuğunu söyleyen Goldstone, “HAMAS’ın beni kaçırabileceğine dair kabuslar yaşıyordum. Öyle olsaydı, İsrail büyük sevinç duyardı” diyerek, İsrailli general Gadi Eisenkot’un 2006 yılında Beyrut’a yaptıkları gibi her yerde orantısız güç kullanacaklarına dair sözlerini hatırlattı. İsrail’in rapora karşı çıkmasını eleştiren Goldstone, İsrailli bakanların Gazze’den gelen roketlere karşı binlerce evi yerle bir etme tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

İSRAİL, ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI GÖSTERMELİ
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşmek istediğini, ancak her ikisinin de bunu reddettiğini belirten Goldstone, İsrail’in kendisine yönelik saldırıda bulunduğunu söyledi. Goldstone, “Bu raporda ilk kez BM’de İsrailli sivillerin roketlerden dolayı tehdit edildiği ve acı çektiği belirtiliyor. Dolayısıyla İsrail için bir fırsat. Ama İsrail sadece vatandaşlarını koruma hakkına değil, aynı zamanda uluslararası hukuka göre davranma sorumluluğuna sahip olmalı” dedi.

SAVAŞ SUÇU DEĞİLSE NE PEKİ?
İsrailli Büyükelçi Gold’un İsrail’in kendi vatandaşlarını korumak için savunma yaptığı ve toplu bir cezalandırma gerçekleştirmediğine dair sözlerine cevap veren Goldstone, “Eğer cami bombalamak, eğer Amerikan okulunu bombalamak, BM Gıda Merkezi’ni bombalamak toplu cezalandırma değilse, savaş suçu değilse ne peki? Eğer bunun için bir soruşturma yapılmamalıysa peki ne için soruşturma yapılmalı?” diye konuştu.

İSRAİL ORDUSU SADECE KREDİ KARTI ÇALAN BİRİNİ SUÇLU BULMUŞ
İsrail’in, hakkındaki iddiaları soruşturmak için fırsatı olduğunu ifade eden Goldstone, “9 ay geçmesine rağmen İsrail ordusu kendisini kapalı kapılar arkasında soruşturmuş. Peki şimdiye kadar ne buldular? Sadece kredi kartı hırsızlığından birisi suçlu bulundu” ifadelerini kullandı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.