Sinan Çetin'den kızdıran sözler!

Sinan Çetin'den kızdıran sözler!
TBMM'nin 90. yıl kutlamaları kapsamında, davetli olarak konuşan sinema yönetmeni Sinan Çetin'in sözleri TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in tepkisini çekti.

Yönetmen Sinan Çetin, "Berlin İn Berlin" filmini hatırlatarak filmde rol alan yabancı bir oyuncunun sözlerini anlattı. Çetin, "Oyuncu bana, "Türkiye'de hala savaş devam ediyor mu?' diye sordu. Ben de kendisine bizim ülkenin hiçbir ülkeyle savaştığı falan yok. Çünkü oyuncu Türkiye'de yaşanan iç çatışmayı savaş olarak anlamış. Ben de kendisine, "Biz başka ülkelerle savaşmıyoruz. Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz. O çocukların cebinden de Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri çıkıyor' dedim" diye konuştu. 

CEVAP GECİKMEDİ 
TBMM Başkanı Şahin, kendisinden önce söz alan yönetmen Sinan Çetin'in açıklamalarına da yanıt verdi. Şahin, sözlerini şöyle dedi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden kim olursa olsun, cebinde hangi nüfus kağıdını taşıyor olursa olsun, ülkenin birliğini bütünlüğünü ve devletin güvenlik güçlerini hedef alan herkesle bu ülkenin devleti, güvenlik güçleri mücadele eder, etmek zorundadır. Türkiye, huzurun, sükunun içinde, bulunduğu bir ortamda kalkınmasını daha ileri hedeflere götürebilir. Özellikle iç barış, her şeyden çok daha önemlidir. Bunu sağlamak için başta Hükümete, devlet erkini temsil eden tüm kurumlarımıza, TBMM'ye görevler düşmektedir. Bu görevler şu ana kadar layıkıyla yerine getirilmeye çalışılmıştır, bundan sonra da getirilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.