Ejder Kapanı filminin Avrupa galası Köln'de yapıldı

Ejder Kapanı filminin Avrupa galası Köln'de yapıldı
Yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Uğur Yücel ve Ceyda Düvenci'nin oynadığı Ejder Kapanı filminin Avrupa galası, Türklerin yoğun yaşadığı Almanya'nın Köln kentinde yapıldı. 27 Ocak akşamı, Köln'deki Cinedom sinemasında

Avrupa'nın dört bir yanından gelen izleyicilerin izdihama neden olduğu galada, hayranları Kenan İmirzalıoğlu ve Uğur Yücel'e büyük ilgi gösterdi. 19:45 sularında başlayan galada oyuncular izleyicileri selamlayıp basına görüntü verdikten sonra filmin izlenmesine geçildi. 

Filmin izlenmesinin ardından ise oyuncular sahneye çıkarak kısa birer değerlendirme yaptı. Burada konuşan Uğur Yücel, "Bu gece benim için güzel bir gece oldu. Dışarıda gördüğümüz ilgi, heyecan çok güzeldi. Yüreğimize işleyen bir şey oldu. Buradaki insanların bizi özlemesi Türkiye'de özlenmekten daha önemli. Ben duygulandım bu akşam. İnşallah bu filmi beğenmişsinizdir. Biz yolumuza devam edecek, yeni filmler yapacağız." dedi. Film yaparkenki amaçlarını da Yücel, "İnsanlara hoşça vakit geçirtmek ve günlük dertlerini, sorunlarını unutturmak" olarak ifade etti.

Yapımcı Erol Avcı ise, filmde en büyük payın oyunculara ait olduğunu belirterek, "Ban sadece onları bir araya getirdim." şeklinde konuştu.

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ise, "Bu film benim için çocuklarımın, torunlarımın izleyeceği bir film olarak arşivimde olacak. Umarım film aklımızda iyi bir film olarak kalır." dedi.

Oyuncu Ceyda Düvenci de "Filmi ikinci izleyişimizdi; ama sizin de enerjiniz katılınca bambaşka oldu. Çok güzel kucakladınız bizi, iyi ki gelmişiz." ifadelerini kullandı.

Ozan Güven ise kendisinin de çocukluğunun Almanya'da geçtiğini söyleyerek, "Buraya geldiğim ve doğduğum toprakları bir daha gördüğüm için çok sevinçliyim." diye kaydetti.

Daha sonra ise bir basın toplantısı düzenlendi. Gazeteciler izleyicilerin sevgi sloganları yüzünden oyuncuları duymakta zorlandı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Uğur Yücel, "Ben aslında sıradan bir oyuncu ve yönetmenim. Bu nedenle Türk sineması nereye gider gibi genel bir şeyler söylemek istemiyorum. Bence Türk Sineması diye ayırmak da yanlış. Sinema evrenseldir. Ancak biz Anadolu çocuklarıyız. Sinema yapacaksak Anadolu'nun ruhu, dili, geleneği olması lazım. Sinema, dizilerden daha çok emekle yapılan, daha kalıcı eserlerdir" dedi.

Filmde Güneydoğu konusunun yer almasını açıklayan Yücel, "Karşımızda çok çabuk öldürebilen, yok edebilen bir adam var. Ancak PKK'lı kızla karşılaşınca öldüremiyor, çünkü kız kardeşine tecavüz etmişler. İnsani yanı, vicdanı ortaya çıkıyor." dedi. Yücel, filmle ilgili emniyet teşkilatından bir tenkidin gelmediğini söyledi.

Kenan İmirzalıoğlu ile iki yıl sonra bir komedi filmi çekebileceklerini de bildiren Yücel, "Oyunculuk sahası çok geniş bir sahadır. Kenan bu fizikle ömrünün sonuna kadar film yapar. Yakışıklı, ama Kenan'ın bu umurunda değil. Çok ciddi bir zekâsı var, tek hedefi bunun içine oyunculuğu yerleştirmek. Kenan zekâsıyla komediyi de çok iyi algılayıp oynayabilecek bir insan." dedi.

Kenan İmirzalıoğlu ise "Burada böyle ilgi ve sevgiyle karşılaşmak bizi çok mutlu ediyor, onurlandırıyor ve bundan sonra yapacağımız işlerde daha büyük sorumluluk yüklüyor. İnşallah bu sevgiyi, saygıyı hak etmeye devam ederiz. Emniyetten tehdit değil tebrik aldık" şeklinde konuştu. Deli Yürek dizisinden bu yana oyunculuğunu değerlendiren İmirzalıoğlu, "Ben o zamanlar, 'benden oyuncu olur mu' sorusunu soruyordum kendime. Yavaş yavaş inanmaya başladım, galiba olacağım" dedi. Bu kadar ilginin işini zorlaştırıp zorlaştırmadığı yönündeki bir soru üzerine ise İmirzalıoğlu, "Bazen zorlaştırıyor. Ama bazen de kolaylaştırıyor." cevabını verdi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.