Yaşayan çınara saygı gecesi

Yaşayan çınara saygı gecesi
Edebiyatımızın ‘Yedi Güzel Adam’ından biri olan düşünce adamı, yazar Rasim Özdenören için Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 23 Şubat Salı günü saat 19.30’da “Saygı Gecesi” düze

Küçükken Anadolu’nun birçok yerini gezmiş olması dolayısı ile O, biraz Maraşlı, biraz Eyüplü, Malatyalı, Ankaralı hâsılı Türkiyeli koca bir çınardır.

Geçtiğimiz yıl TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen yazar; hikâye, deneme ve roman dallarında birçok ödülün de sahibi. Yıllardır eserlerinde kullandığı sahici üslubu, meselelere karşı derin bakış açısı ile okurlarını ve dinleyenlerini düşünmeye sevk eden Üstad Rasim Özdenören’i anlamak için iyi bir fırsat.

FATİH KISAPARMAK’LA TÜRKÜ ÜZERİNE BİR YOLCULUK
Onu ilk defa sevdiğine sözü olanların aşkını kimle işlediği türkü ile tanımıştık. O günden sonra da efendi tavırları, tok sesi, ağzımıza pelesenk ettiği türküleriyle gönüllerde yer edinen Fatih Kısaparmak, Oğuz Abadan ile Müzik Üzerine programının konuğu olacak.

Kısaparmak, türkülerimizin popüler kültür içindeki yeri, popülizmden gördüğü zararları, kentleşme sürecinde yaşadığı başlaşmaları, bunların Türk kültürü üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri konularında konuşacak, sazıyla ve sözüyle de örnekler sunacak.

24 Şubat Çarşamba günü saat 19.30’da Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programa tüm türkü ve Fatih Kısaparmak severler davetlidir.

“DÜNYA’DA ZAMAN” FOTOĞRAF SERGİSİ
“Yaşamım boyunca birçok ülkeyi gezme şansım oldu. Ülkelerin insan manzaralarını seyrettim. İnsanların bazı ülkelerde klakson seslerine aldırmadıklarını, bazı toplumlarda arabaların arkasında “lütfen korna çalın” yazılı uyarılarını, bazı ülkelerde ise korna sesinden çılgına döndüklerini gördüm. Bunun gibi bazı ülkelerde sofrada burun temizlemenin doğal olduğunu, bazı ülkelerde ise başındaki bitleri sokak ortasında temizletmenin sıradan davranışlar olduğuna şahit oldum. Son söz olarak sizlere de bunların bir bölümünü sunmak istedim.” Diyen fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman bir fotoğraf sergisi düzenliyor.

“Dünya’da Zaman” adını taşıyan sergi, Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 1-28 Şubat tarihleri arasında gezilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.