'Mehmet Akif dönüyor ya siz nerdesiniz'

'Mehmet Akif dönüyor ya siz nerdesiniz'
Tokat Eğitim Bir Sen şubesi Mehmet Akif Ersoyu anma ve İstiklal marşının kabul yıldönümünde ünlü oyuncu ve tiyatrocu Ahmet Yenilmezin Mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını oynadığı MEHMET AKİF DÖNÜYOR YA SİZ NERDESİNİZ tiyatrosunu sahnele

Konu ile ilgili açıklama şöyle: 

Eğitim Bir Sen Şube sekreteri Şaban Ceylan Eğitim bir sen olarak her yıl düzenlediğimiz geleneksel istiklal marşını en güzel okuma yarışması yerine bu yıl Mehmet Akif Ersoyun hayatını konu edinen tiyatro getirttik. Niye getirdik diye sorulursa kimselerimiz İstiklal Marşı Şairimizi yeteri kadar tanımıyorlar. Hatta O’nun hakkında çok yanlış bilgilere sahipler. Halkımız da okumadığı için büyük şairimizden haberdar değil. Hâlbuki Mehmet Akif bizim Meşrutiyet ve Cumhuriyet devrimizin en büyük, ama en büyük abide şahsiyetlerinden biri. Eğer insanların ve milletlerin yaşayışında: doğruluk, samimiyet, ahde vefa, haksızlık karşısında susmamak, bütün güzel sanatlara ve bütün ilimlere gönülden bağlanmak, merhametli ve metin olmak, gafletten, cehaletten, kinden, nefretten uzak yaşamak bin yıl sonra bile, iki binyıl sonra bile üstün vasıflar olarak kabul edilecekse, Akif binyıl sonra bile, ikibin yıl sonra bile yine abide şahsiyetlerden biri olarak anılacak birisinin tanınmasını istedik.”

Şaban Ceylan Ahmet yenilmez kendi alanında kendini ispatlamış birisidir. Bi Tokatlıya faydası olacağını düşünüyoruz. Öğrencisinden öğretmenine, esnafından işçisine her kesimi Mehmet Akifi anlamak için davet ediyoruz. Üstelik aynı oyunu Sulusaray ilçemizde de sahneleteceğiz. Sulusaray ilçemiz sendikamız ve oradaki bir avuç Sulusaray sevdalılarının gayreti ile tiyatro ili tanışacak. Ne mutlu ki bize sendikamıza nasip oldu. Tiyatro 6 Mart 2010 cumartesi günü GOP üniversitesi şehir yerleşkesi yani eski rektörlükte saat 16 da oynayacak ve ücretsiz olarak bütün halkımıza açıktır. Sulusaray’da ise yine 6 Mart Cumartesi saat 19,30 ücretsiz olarak oynayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.