Bilinmeyen Yönleri İle Muhsin Yazıcıoğlu
Muhsin Yazıcıoglu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptı.
Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı.
1968'de cemiyet (dernek) çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-1978).
1978'de faaliyete geçen, Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP'de Genel Baş¬kan Müşavirliği görevinde bulundu.
12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası, sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan her¬hangi bir ceza almadı.
Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.
1987'de arkadaşları ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.
1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. "O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak" sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.
1992 yılı Temmuz ayında, "İçinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için" bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.
24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde, ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.
26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da, 20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay'da, 30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay'da ve 15 Nisan 2007 2. Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.
22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP'nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir. Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etmiştir. 19 Ağustos'ta yapılmış olan BBP'nin 3. Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan oldu.
Muhsin YAZICIOGLU, evli ve iki çocuk babasıydı.
“25 Mart 2009’da Kahramanmaraş mitinginden Yoz¬gat’a gitmek için bindiği helikopter Berit/Keş dağında düştü.”
Dava arkadaşlarının gözüyle Muhsin Yazıcıoğlu.. Sivas-Şarkışla-Elmalı köyünden "Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na ve "12 Eylül (1980)"e giden yolda Muhsin Yazıcıoğlu. Ankara -Mamak Askeri Cezaevi'nden MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi) Genel Sekreter Yardımcılığı'na, Sivas Milletvekilliği'nden BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanlığı'na Muhsin Yazıcıoğlu.. Muhsin Yazıcıoğlu'nun din, insan, Türkiye, milliyetçilik ve demokrasi anlayışı..
12 Eylül’de aranırken imkânı olduğu halde yurtdışına neden çıkmadı?
12 Eylül darbesiyle "Mamak Cehennemi"nde (Medrese-i Yusufiye'de) 7,5 yıl boyunca yaşadıkları, çektiği işkenceler!.. Davası, hayatı, insanlara bakışı, gayesi, idealleri, mücadelesi.. Dev-Genç ve Dev-Yol başkanlarıyla aynı hücreyi paylaşması! Dönemin generallerinden Bedrettin Demirel'in; 12 Eylül darbesiyle ilgili ilginç, ibretli sözleri.. Karşı olduğu halde ölüm orucuna neden başladı ve nasıl vazgeçti? Siyasete, siyasi partilere bakışı, ümmet ve İslam hakkındaki görüşleri.. 12 Eylül darbesinin gerçek sebepleri ve perde arkası.. MSP (Milli Selamet Partisi)'nin Konya - Kudüs Mitingi hakkındaki görüşleri.. Cezaevindeyken en çok neleri özlemişti? Ona göre dava neydi, dava adamı kimdi? Yazıcıoğlu'nun örnek aldığı büyük dava adam(lar)ı kim(ler)di? Türkiye (ye hizmet) sevdası, gençliğe tavsiyeleri nelerdi?
Gençliğinde ve çocukluğunda yazdığı şiirler.. Eğitimle ilgili görüşleri.. Üniversite, başörtüsü yasağı ve üniversite gençliği hakkındaki düşünceleri.. En hassas olduğu değerler ve konular hangileriydi? Sistemin ülkücülerle solculara uyguladığı "karıştır - barıştır" oyunu neydi? Lider Yazıcıoğlu gençlerin istismar edilmesini önlemek için hangi kampanyayı başlattı? Türkeş'le ilişkileri.. Hücrede işkence altında namaz kılması.. Cezaevinde hangi gazeteleri okuyorlardı? 12 Eylül'ün "verem koğuşları"!.. Cezaevinden çıktıktan sonra hangi konularda pişmanlık duydu? Bir arkadaşının idamının infazıyla ilgili çok ibretli bir hatırası.. Cezaevinde yazdığı ilginç şiirler.. Türkeş ve MÇP'den ayrılmasının sebepleri..
Büyük Birlik Partisi'ni niçin ve nasıl kurdu? Refah Yol Hükümeti'ni niçin destekledi?
"28 Şubat (1997) Postmodern Darbesi"ne neden karşı çıktı? Kahramanmaraş-Göksun-Keş Dağı'nda kaybolan helikopteri "düştü"mü, "düşürüldü"mü? Helikopter neden 2 gün (47 saat) boyunca bulunamadı? Helikopterde "ELT (Emergency Locater Transmitter): Acil durum yer belirleme cihazı" var mıydı, varsa neden çalışmamıştı? "Arama-kurtarma" sırasında yaşanan haber kirliliğinin sorumluları kimlerdi? "Helikopter kazası"yla ilgili olarak dava arkadaşları ve BBP yetkilileri ne diyorlar? Merak ettiğiniz bu ve benzeri yüzlerce sorunun cevabını bu kitapta okuyacak, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun acıklı, ibretli, destelerle dolu hayat hikayesini öğreneceksiniz.
Kitap yedi bölümden oluşmaktadır:
Birinci bölümde; Dava ve BBP’li arkadaşlarıyla yapılmış mülakatlar,
İkinci bölümde; Sivas Milletvekilli ve BBP lideri olarak TBMM’de yaptığı konuşmalar,
Üçüncü bölümde; Muhsin Yazıcıoğlu diyor ki,
Dördüncü bölümde; Muhsin Yazıcıoğlu’nun 12 Eylül Hatıraları,
Beşinci bölümde; Muhsin Yazıcıoğlu’nun şiirleri ve Muhsin Yazıcıoğlu’na yazılmış şiirler,
Altıncı bölümde; Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı üzerine yazılan seçilmiş yazı ve makaleler,
Yedinci (son) bölümde; ise fotoğraflarla Muhsin Yazı¬cıoğlu yer almaktadır.
Genel dağıtımı Civan Kitabevi tarafından yapılan eser, araştırmacı,gazeteci, yazar Mehmet Emin Gerger’in büyük emek ve birikimiyle okurların istifadesine sunduğu güzel ve önemli bir başucu kitabı durumunda..Yediden yetmişe herkese bu güzel eseri “okumayı” tavsiye ediyorum!
Kitabı istemek için iletişim: 05325226164 /
e-mail: [email protected]
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.