'İslam dünyası Çanakkale Zaferiyle güç kazanmıştır'

'İslam dünyası Çanakkale Zaferiyle güç kazanmıştır'
Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bu yıl 95. yıldönümü kutlanan Çanakkale Zaferi'nin dünya siyasi tarihinin şekillenmesinde büyük rol oynadığını söyledi.

Seyhan Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Seyhan Konferansları' dizisi Araştırmacı Vehbi Vakkasoğlu'nun 'Bir destandır Çanakkale' konulu söyleşisiyle devam etti. Seyhan Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda düzenlenen Vakkasoğlu konferansına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "İslam dünyası Çanakkale Zaferiyle birlikte güç kazanmıştır. Bu tarihten sonra Arap Yarımadasında kurulan İslam devletleri zaferin heyecanı ve Çanakkale'den aldığı manevi güçle kurulmuştur" diye konuştu.

Dinleyicilerin zaman zaman duygulu anlar yaşamasına neden olan konferansta Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale zaferinden doğan ruhun gelecek kuşaklar tarafından da asla unutulmaması gereken çok önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Vakkasoğlu, "Başarı, azim ve kararlılık Çanakkale ruhunun içindedir. Başarı için ne lazımsa Çanakkale ruhunda saklıdır. Bizlere vatan sevgisini kazandıran, 'Çanakkale geçilmez' dedirten dedelerimize minnettarız" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'ün çağrısıyla gerçekleştirilen konferansa Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez, İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın yanı sıra mahalle muhtarları, dernek, sendika ve çeşitli siyasi parti temsilcileri de dinleyici olarak katıldı.

(CİHAN)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.