Rezil kitaba Diyanet’ten sert tepki

Rezil kitaba Diyanet’ten sert tepki
“Bin yılın Kur’an tefsiri: Levhi Mahfuz” adlı kitabında yüce dinimiz İslam ve Allah (cc) ile dalga geçen inkârcı Burak Özdemir’e Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyatçılardan tepki gecikmedi. Dinişleri Yüksek Kurulu Başk

FAHREDDİN DEDE'NİN HABERİ...

Yazdığı “Bin yılın Kur’an tefsiri: Levhi Mahfuz” adlı kitabında yüce dinimiz İslam ve Allah (cc) ile dalga geçen yazar Burak Özdemir’e Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan (DİB) ders niteliğinde açıklama geldi.
DİB Dinişleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan cevabında Kur’an-ı Kerim’i tefsir edecek kişinin Müslüman olması gerektiğini kaydederek “Kur’an’ı tefsir edecek kişi de bazı ilimleri bilmesinin yanında ilk aranan şart sağlam bir inanç sahibi olmasıdır. Bahse konu kişi ise ‘Bu kitap inançsız bir elden çıkmadır’ diyerek inançsız olduğunu açıklamaktadır” dedi.

KİMSENİN MÜSLÜMANLARI RENCİDE ETMEYE HAKKI YOK!
Toplumların barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için din ve vicdan özgürlüğünün vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aktan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bütün inançlara ve dinî değerlere saygı göstermek, din ve vicdan özgürlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak yazıda yer alan inkârcı ve alaycı üslûbu düşünce ve ifade özgürlüğü olarak kabul etmek mümkün değildir. Din, vicdan ve ifade özgürlüğü kişiye hiçbir zaman başka inançlara hakaret etmeyi, kutsallarına saldırma ve ona inananları rencide etme hakkı vermez”

İNKÂRCI KİTAP YASAKLANSIN
Öte yandan kitaptaki alaycı ifadeler akademik çevrelerin de tepkisini çekti. Prof. Dr. Ali Özek, Özdemir’in ifadeleri için ‘ibret verici’ nitelemesinde bulunarak “Kitabın yasaklanması ve yazarın mevcut yasalara göre cezalandırılması uygun olacaktır” dedi.

İlahiyatçı-yazar Prof. İlhami Güler ise Özdemir’in kitabında kullandığı ifadelerin düşünce özgürlüğüyle açıklanamayacağını belirterek “Kitapta geçen ifadeler ‘Düşünceyi açıklama özgürlüğü’ hakkını aşarak Müslümanlarca kutsal sayılan Allah, Hz. Muhammed (sav) ve Kur’an’ın yani ‘İslam’ dininin ontolojik özü olan değerlerin alaya alınması, aşağılanması ve küçümsenmesidir. Bu ifadelerin, bu muhtevaları ile ‘Dini düşünceyi’ eleştirme statüsünden çıkarak dini değerlere hakaret etme kapsamına girdikleri kanaatindeyim” dedi.
İnkarcı-yazar Burak Özdemir, “Bin yılın Kur’an Tefsiri: Levh-i Mahfuz” kitabında, ‘Dona’ adını verdiği tanrıyla sanal alemde yaptığı hayali msn muhabbetlerine yer vererek Müslümanların “Allah”, “Peygamber”, “Kur’an”, “hac” gibi kutsallarına hakaret etmişti.

NU CÜRETİ NEREDEN BULUYORLAR
“Böyle bir kitap yazma cüreti nasıl bulunuyor, doğrusu hayret ettim” diyen Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hayrani Altıntaş “Din, inanç ve Müslümanlar aşağılanıyor. Kâbe gibi Müslümanların en kutsal değerleri aşağılanıyor ve Müslümanlar akılsızlıkla suçlanıyor” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Altıntaş, şu ifadeleri kullandı: “Yüce Allah basitleştirilerek inananların inançlarına sadece hakaret edilmiyor aynı zamanda ad verilmeden tek tek kişilere ahmak muamelesi yapılıyor.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.