Gaziosmanpaşa’da muhbir, Samandağ’da müdafi

Gaziosmanpaşa’da muhbir, Samandağ’da müdafi
6 nisan 2010 günü Samandağ adliyesinin önünde bekliyorduk. Bekleme sebebimiz; Alevi din adamlarına açılan kaçak Kur’an kursu davasını izlemek ve din adamlarına destek vermekti. Sorgudan sonra Din adamları kapıda görününce ortalık hareketlendi. Alkış

Türkiye laiktir laik kalacak…

Halbuki Türkiye laik olsa böyle bir dava açılamazdı.

Derken bir vekil elinde mikrofonla Alevi topluluğa hitap etmeye başladı. Vekilin açıklaması aynı sloganla birçok kez kesildi:

Türkiye laiktir laik kalacak…

Sloganlar iktidar partisine mesaj veriyor. Cumhuriyet mitingleri gibi!

Slogan atanlar güya Alevi Din adamlarına destek vermek için gelmişler.

İzinsiz Kur’an kurslarına verilen cezayı iktidar partisi azaltmış, CHP bu azaltmanın iptali için yüksek mahkemeye başvurmuştu. Laiklik sloganları arasına konuşma yapan vekil CHP’li Gökhan Durgun! Güler misin?

İzinsiz Kuran kuru açanlara verilecek hapis cezasının üst sınırını iktidar partisi 1 yıla indirirken CHP 5 yıla çıkarmak için uğraşıyordu. Meclis CHP’ye uysaydı Alevi din adamları uzun süre hapiste kalacaklardı.

Bitmedi.

Son yerel seçimlerde CHP’nin Ankara Belediyesi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, SHP Genel Başkanıyken CHP’yi eleştirirken şöyle demişti: İzinsiz Kur’an kurslarına verilen cezanın CHP 5, biz 15 yıl olmasını istiyoruz. İşte farkımız…

Beterin beteri varmış!

İzinsiz Kur’an kursu açanlara verilecek hapis cezasını 3 aydan bir yıla diye değiştiren düzenleme için CHP yüksek mahkemeye koştu ama mahkeme itirazı reddetti. 9 Mart 2009.

Dersim olaylarıyla ilgili CHP yaklaşımına değinmeden devam edelim ve şu habere bakalım:

CHP kaçak Kuran kursu ihbarı yaptı

CHP Gaziosmanpaşa örgütü ilçede tespit ettiği 22 kaçak Kuran kursuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birçok kursun anaokulu gibi faaliyet gösterdiğini iddia etti. 23 Ağustos 2008.
Partin, izinsiz Kur’an kursları için cezaları artırmak için teklifler sunsun, ceza az diye mahkemelere koşsun, hatta bir örgütün muhbirlik yapsın sen yine de çık niye dava açılıyor diye şov yap…

Olur mu?

Oluyor işte…

Mart kedisi misali…

CHP eski laikçi fikirlerini değiştirmiş olabilir. Veya klasik laikçi zihniyetini sorgulamaya başlamış olabilirler. O zaman bunu açıkça ifade etmeleri gerekir. Böyle bir gelişmeye seviniriz. Ama zannetmiyoruz.

CHP, Samandağ’da Kur’an kurslarına sahip çıkıp Gaziosmanpaşa’da muhbirlik yaparak nereye varabilir? Cevap basit: Sonsuza kadar muhalefet!

Alevilerin özgürleşememesinde CHP’nin sanıldığından fazla katkısının olduğunu bu olay ne kadar net ortaya koymuştur.

Herkesi sonsuza kadar kandırmak imkansızdır.

Ahmet Hamdi Ayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.