'Hemen gereğini yapın!'

'Hemen gereğini yapın!'
CHP lideri Baykal'ın, kendi partisinden evli bir milletvekiliyle ilişki yaşaması kadın örgütlerini ayağa kaldırdı. İkilinin derhal istifa etmesi isteniyor...

Deniz Baykal gibi kamuoyunun gözü önünde olan bir siyasi parti liderinin, hem de kendisi gibi evli olan partisinin bir milletvekili ilişkisinin ortaya çıkması üzerine hemen istifa etmesi gerektiği belirtiliyor. Aynı şekilde halkın oyları ile milletvekili seçilmiş evli bir kadın olan Nesrin Baytok’un da hemen istifasını vermesi isteniyor. Halkta bu beklenti hakimken, kadın örgütleri “Bu skandal çok kötü bir model olmuştur. Deniz Baykal da kadın milletvekili de derhal Türk halkından özür dileyerek, istifa etmelilerdir” çağrısında bulundular. 

KÖTÜ MODEL OLUNDU

Türkiye Kadınlar Birliği Genel Başkanı Ayşe Serap Şahiner, şunları söyledi: “Bu ilişki öncelikle feci derecede kötü bir model olmuştur. Her iki isimde kamuoyu önünde bulunan, halkın bizi temsil et diye oy vererek bir yerlere getirdiği isimlerdir. Ama bu ilişki ile halka çok büyük ayıp edilmiştir. Türk halkı özellikle aile yapısı ile örnek olarak gösterilmekte iken, bu olay buna kötü bir model olmuştur. Bu noktada yapılması gereken, her ikisinin de derhal Türk halkından özür dileyerek, istifa etmeleridir.”

BAYKAL HANIMEFENDİYE HAKSIZLIK, SAYGISIZLIK

“İlişkide taraflardan birinin evli bir kadın milletvekilinin olması skandalı iyice derinleştirmektedir. Bu başta Deniz Baykal’ın eşi olmak üzere Türkiye’deki bütün kadınlara yapılan saygısızlıktır. Kötü bir model olmuştur. Türk aile yapısına vurulan bir darbedir. Aile yapımızla örnek olan bir ülkeyiz ama bu gibi olaylar ülkemizi de zor durumda bırakmaktadır.”

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.