Atatürk’ün koltuğunda bir 'düzmece' olay!

Atatürk’ün koltuğunda bir 'düzmece' olay!
Türkiye halkını yönetmeye talip bir lider, Atatürk’ün koltuğunda oturan, Atatürk’ün partisinin başında bulunan bir genel başkan, kendisi gibi evli olan “milletin bir vekili” ile gayri meşru bir ilişki yaşamış ya da yaşıyor.

Ancak sözüm ona kalburüstü bazı yazar-çizerlerle birlikte bazı siyasi çevreler ve toplumun bir kesimi bu çirkin olayı değil de bu çirkinliği deşifre edenleri topa tutuyor. Adeta bir linç girişimi başlatılmış. 

Ne gariptir ki bazı hukukçu profesörleri de televizyonlarda veryansın ederek “özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor, yarın bize de yapılabilir, o yüzden Baykal’ın üzerine gitmeyelim, zira bu işi tezgâhlayanlara pirim vermiş oluruz, bu olay hepimizin başına gelir” diyorlar. Bu savunma refleksi ile hareket edenler neyi itiraf ettiklerinin farkında değiller galiba. Baykal’da kendilerini mi görüyorlar acaba?

Baykal’ı eleştirir gibi görünenlere bakarsan, onlar ise eleştiriden çok “çapkınlık dersleri” verir gibiler.

“Türkiye’ye mal olmuş biri özel ilişkilerinde daha dikkat eder-etmeli”, “İnsan bu konuda daha sıkı önlemler almaz mı canım!” falan –filan!…

Bu olay aklıma Nasrettin Hoca’nın bir fıkrasını getirdi:

Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Durumu komşuları duyunca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış
Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki?
Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi? hiç mi hırsızın suçu yok?
Bu fıkrayı Baykal’ın yasak aşk skandalına uyarlayacak olursak; peki bütün suç bu ahlaksızlığı yayınlayanların mı? 72 yaşındaki torun sahibi Baykal’ın hiç mi suçu yok?
Baykal’ın ilk tepkisi de çok ilginç. Siyasi bir komplo olduğunu söylüyor ve ekliyor Baykal, “tamamen düzmece!”
Düzmece konusunda Baykal’a katılıyorum, gerçekten tamamen “düzmece!” ama siyasi bir komploysa, Baykal’a şu soruyu sormak lazım: “o halde siz de mi bu komplonun tertibinde yer aldınız? Çünkü komploysa bu “düzmece” fiilin fali sizden başkası değil Sayın Baykal!
Olcay Hanım’ın tepkisini anlamak hiç mümkün değil. Olcay Hanım da eşi Deniz Baykal’a, "Bunların üstesinden beraber geleceğiz. Arkandayım." diyerek destek çıkmış! Anlayamadığım husus, neye destek verdiği, kendisini bir milletvekili ile aldattığına mı?

Hukukçular Birliği Vakfı gibi bazı kuruluşlar da, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan hukuk ve ahlak dışı saldırıyı kınadıklarını belirterek, faillerin biran önce yargı önüne çıkarılması gerektiğini” söylemiş.
Allah aşkına Kınanması gereken; bu edepsizliği, bu ihaneti deşifre edenler midir, bunu yaşayan “Atatürk’ün koltuğunda oturan” CHP’nin genel başkanı Dede Baykal mıdır?

Eyüp Dağhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.