Bursa Kitap Fuarı sona erdi

Bursa Kitap Fuarı sona erdi
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı, sona erdi. Fuarın 223 bin kişi tarafından ziyaret edildiği bildirildi.

Yaklaşık 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı'nda geniş konu yelpazesi içinde gerçekleştirilen konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinde 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alıp; yaklaşık 500 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzaladı.

Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Server Tanilli, Muzaffer İzgü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, Buket Uzuner, Nevzat çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören başta olmak üzere birçok değerli yazar okurlarıyla buluştu.

TüYAP çocuk Kulübü kapsamında yazarlarla söyleşi, okuma saati ve çocuk tiyatrosu gibi 15 çocuk etkinliği yer aldı. öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Muzaffer İzgü, Nur İçözü, Ferda İzbudak Akıncı, Hamdullah Köseoğlu, Süleyman Bulut, Zeliha Akçagüner, Sennur Sezer, Nilay Yılmaz, Muhsine Helimoğlu Yavuz, Gülten Dayıoğlu gibi pek çok değerli yazar yer aldı.

Semih Poroy'un Cumhuriyet Kitap'ta yayımlanan ve "çizgiyle edebiyat dünyası eleştirisi" olarak nitelendirilen karikatürlerinden oluşan "Feklavye" sergisi, İstanbul'un ardından Bursa Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluştu.

Fuarda, ayrıca, iki önemli fotoğraf sergisi düzenlendi: Atlas dergisi fotoğrafçılarından Fatih özenbaş'ın son 10 yılda çektiği 50 gezi fotoğrafından oluşan karma sergisi "Foto-öykü" ve fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın Türkiye fotoğraflarından oluşan 'Anadolu'da Yolculuk".

Yurtiçi ve yurtdışı yüze yakın eğitim kurumunun katılımı ile hazırlanan Bursa 4. Yurtiçi - Yurtdışı Eğitim Fuarı; anaokulu, ilk ve orta öğrenim kurumları, yüksek öğrenim kurumları, özel kurslar, dershaneler, mesleki teknik eğitim kurumları, yabancı dil eğitimi ve yurtdışı eğitim kurumları, okul ve ders kitapları, araç-gereç ve donanımlarından oluşan kapsamıyla ziyaretçilerine tüm eğitim olanakları hakkında aynı anda bilgi edinme olanağı sundu.

Fuar süresince internet üzerinde eğitimden yurtdışı eğitime, sınav sistemlerinden uluslararası iş hayatına kadar farklı konularda konferanslar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.