Şair Resul Rıza 100. doğum yılında anıldı

Şair Resul Rıza 100. doğum yılında anıldı
Azerbaycan'ın ünlü şairi Resul Rıza doğumunun 100. yılında İstanbul Üniversitesi'nde yapılan programla anıldı. Sunuculuğunu oyuncu Melahat Abbasova'nın yaptığı programda Resul Rıza'nın şiirleri okundu.

Diyalog Avrasya Platformu (DA)'nun düzenlediği "Türk Dünyası Edebiyatı Buluşmaları: 100. Doğum Yılında Resul Rıza" programında ünlü Azeri şair Resul Rıza 100. doğum yılında İstanbul Üniversitesi'nde yapılan programda anıldı. Resul Rıza'nın şiirlerinin okunduğu programda şairin şiirlerinden oluşan bir dinleti Azerbaycanlı tiyatro sanatçıları tarafından katılımcılara dinlettirildi. 

Resul Rıza'nın Azerbaycan'ın en büyük şairlerinden olduğunu söyleyen oğlu Anar Ziya babasının yazmış olduğu şiirlerin Azerbaycan toplumunu oldukça etkilediğini söyledi.

Resul Rıza'nın Azerbaycan'ın özgürlüğünü hazırlayan büyük edebiyatçılardan birisi olduğunu ifade eden Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak, Rıza'nın çok şahsiyetli, ekol bir insan olduğunu söyledi. Tokak, şunları aktardı: "İnsanlar şiir yazabilir, büyük bir edebiyatçı olabilir, ama onların edebiyatı kadar yüreği de büyük. Resul Rıza en zor ve çetin zamanlarda yazmaktan, özgürlüğü savunmaktan geri durmamış. Resul Rıza gibi insanlar kendi ülkelerinin milli siyasetini, milli şiirini ve milli edebiyatını oluşturan ve onları özgürlüğe taşıyan yürekli kalemlerdir."

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan programa Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeyralov, Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak, Resul Rıza'nın oğlu Anar Rıza ve çok sayıda davetli katıldı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.