İsa Mesih Döndü mü?

İsa Mesih Döndü mü?
Hz. İsa (a.s.) kıyamete yakın tekrar yeryüzüne dönecek mi? Hangi görevle dönecek ve neler yapacak?

Hz. İsa (a.s.) kıyamete yakın tekrar yeryüzüne dönecek mi?

Hangi görevle dönecek ve neler yapacak?

Onu nasıl tanıyacağız?

Hangi topluluk içerisinde çıkacak ve kimlerle neler yapacak?

Kendisine karşı tutumumuz ne olacak?

Bu sorular asırlardır Müslümanlar ve Hıristiyanlar tarafından sorulmakta.
Hıristiyanlar böyle bir beklenti içerisindeler. Zira dinlerinde bu durumu bildiren mesajlar var.
Müslümanların da büyük bir bölümü böyle bir beklenti taşıyor; zira çok sayıda hadis-i şerif Hz. İsa’nın (a.s.) kıyamete yakın dünyaya dönüşüne işaret ediyor.

Elinizdeki kitap bir gelecek kurgusu. Elbette mutlak gerçeği ifade edemez; ama ayet ve hadislerden yola çıkarak ciddi öngörülerde bulunuyor ve kitaptaki birçok sahnenin gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek.
İşte bu yüzden Zafer Yılmaz’ın bu konuyu işleyen kitabı konuyla ilgili nakillere de yer veren ilginç bir öngörü ve bence oldukça iyi hazırlanmış bir eser.
Bu kitap ayrıca, biz Müslümanlara da, Hıristiyanlara da büyük bir ışık tutuyor. Tahmin ediyorum kitaba önemli eleştiriler gelecek. Ancak kitap yazarın yorumuyla ve hayal gücüyle başarılı biçimde yoğrulmuş. Ama ciddî gerçeklikleri de içinde barındırıyor.

ROMANIN KISACA KONUSU
Yıl 2037’i yaklaşırken, Amerikalı bir grup bilim adamı kendilerini çok garip bir çalışmanın içerisinde bulur. Amaç görünürde Mars’ta insan yaşamının mümkün olup, olmadığını ortaya çıkarmaktır. çocukluğundan itibaren tecrit edilmiş ve hafızası silinmiş bir insan, bu işte denek olarak kullanılacaktır. Bu insan Mars’ta büyütülecek ve beynine yerleştirilen özel yongalar sayesinde yaşamı, bilgileri kontrol edilebilecektir.
Fakat bir süre sonra işin rengi değişmeye başlar. Bilim adamlarından oluşan grubun başkanlığını yapan Trend, olayların hiç istemedikleri bir yere doğru gitmeye başladığını fark eder. Bir insanın beynini ve hayatını bu denli kontrol etmek ne kadar doğrudur? O insanın hayatını istediği gibi şekillendirmekle kötü niyetli insanlar neler elde edebilir?

Bu soruları sormaya başlamasıyla görevden alınması ve ortadan kaybolması birbirini izler. çok yakın bir zaman içinde proje grubundaki bütün bilim adamları da bir kazaya kurban giderler. İçlerinden yalnız asistanı Henry hayatta kalır ve Trend’in ona bıraktığı bir yonga eşliğinde bütün olayları çözmesi gerekir.
Henry bu sırları, peşindeki katillerden kaçarak çözmeye çalışırken, Müslüman bir aileyle yolları kesişir. Ailenin babası olan İmran, bir din görevlisi olmakla birlikte, çok da zeki bir insandır. Sırların birer birer açığa çıkmasında Henry’e ve Trend’in eski eşi gazeteci Carla’ya yardımcı olacaktır.
Olaylar, cinayetler ve amansız takip içinde geçen günler boyunca Henry hep şu soruyu sorar:
Devlet bu deneyi aslında ne için yapmak istemişti? Bir insanın beynine ve hayatına hükmetmek bir devlete neler kazandıracaktı?

Ve bir gün bütün bültenler heyecan içinde aynı haberi duyurmaya başlarlar dünyaya;:
“Birçok din ve mezhep grubunca gelmesi beklenen İsa, aramıza döndü. Evet, Amerika Başkan’ın ağzından doğrulanan bu haberle ilgili ayrıntıları veriyoruz…”
Oyun artık ortaya çıkmıştır.

Peki, Müslüman bir din görevlisinin, bir bilim adamının ve bir gazetecinin gücü bütün bu işlerin akışını değiştirmeye yetecek midir?

Bu sorunun cevabını romanın kurgusu içinde heyecanla okuyacaksınız.

Dr. Muhammed Bozdağ





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.