Sami Güçlü'den 'Akif'

Sami Güçlü'den 'Akif'
AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, Akif'i tüm yönleriyle anlattı.

AK Parti Konya Milletvekili, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Sami Güçlü, Burdur'da Mehmet Akif Ersoy'u anlattı. Konferansa Burdur ve ilçelerinden çok sayıda katılımın olduğu görüldü. Sami Güçlü, Akif'in en önemli eseri olan İstiklal Marşı'nın TBMM'de 4 kez ayakta dinlenildikten sonra kabul edildiğini hatırlatarak, "Normalde böylesi büyük bir şiirin 2 günde yazılması mümkün değildir." dedi.

AK Parti Burdur Gençlik Kolları, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla Ticaret Odası Konferans Salonu'nda etkinlik düzenledi. Programa, AK Partili vekiller Bayram özçelik ile Mehmet Alp, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Programın başında Akif'in hayatı sinevizyon gösterisi eşliğinde aktarıldı. Daha sonra Akif'in şiirlerinden örnekler seslendirildi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtası okundu.

Programın son bölümündeki Konya Milletvekili Sami Güçlü tarafından, "Akif ve İstiklal Marşı" konferansı verildi. Akif'in şair ve edebiyatçı kimliğinden bahseden Güçlü, İstiklal Marşı'nın yazılış hikâyesini uzun uzun anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'de en sevilen ve şiiri en fazla okunan kişi olduğu vurgulayan Sami Güçlü, "Normalde İstiklal Marşı gibi büyük ve güzel bir şiirin 2 günde yazılması imkânsızdır. Ancak Akif, bu şiiri yazarken Türklerin yaşadığı sıkıntılara tercüman olmuştu. Yıllarca içinde biriktirdiği duyguları bu şiirde ortaya koymuş ve milletine ümit aşılamaya çalışmıştı. Ama ne acıdır ki Akif'e son yıllarında hak ettiği değer verilmedi. Yapılan haksız eleştirilerden bıkan Akif, gönüllü sürgün olarak Mısır'a gitti." şeklinde konuştu.

Yıllar önce Akif'i eleştirenler ve İstiklal Marşı'nın dini içerikli olduğunu söyleyenler bulunduğu gibi günümüzde de aynı şeylerin görüldüğüne dikkat çeken Güçlü, "Kendi değerlerine sahip çıkamayan insanların yaptığı haksız eleştiriler o günlerde Akif'in kendisini, bu günlerde ise manevi şahsiyetini hüzünlendiriyor. Biz de Mehmet Akif'i daha çok tanıtıp, sevdirip, eserlerinin anlaşılmasını sağlayıp O'nun hüznünü azaltmalıyız." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.