Erdoğan "Dur Yolcu" filmini izledi

Erdoğan "Dur Yolcu" filmini izledi
Çanakkale'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de yayınlanmaya başlayan Çanakkale Savaşı'nı anlatan 'Dur Yolcu' dizi filiminin Kolin Otel'deki galasına katıldı.

Başbakan Erdoğan, Ahmet Yenilmez'in yapımcılığını, İsmail Güneş'in yönetmenliğini, ömer Erbil ve Ebru Gökçen tarafından senaryosu yazılan, Hazım Kömrükçü, Selin Demiratar, Ebru Kocaağa, Cem Kılıç, Zeynep Bilgili, Murat Soydan ve Turgay ünlütürk'ün oyuncuları arasında yer aldığı dizinin galasına katılarak, bir konuşma yaptı.

Erdoğan, 18 Mart 1915 tarihinin çok önemli olduğunu belirterek, sanatçıların 93 yıl sonra 93 yıl öncesini adeta yaşattıklarını söyledi.

Erdoğan, "1915 yılı 18 Mart'ını bugün yaşayıp yarınlara aynı heyecanla bakması, askerimizin mehmetçiğimizin ta Avusturalya'dan gelen askerelere gösterdiği yaklaşım tarzını geleceğine taşıyacak" dedi.

Atatürk'ün 'Onlar bizim de evladımızdır' yaklaşım tarzını Türk'ün hangi ırktan olursa olsun insanlara bakışının en zor şartlarda bile ifadesi olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bugünü canlı tutmak bizim için çok önemli. Dünü iyi bilmezsek, iyi yaşamazsak yarınları iyi kuramayız. Bilirsek özgüvenle yarınlara yürürüz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.