Şehitlerin kemikleri sızlayacak

Şehitlerin kemikleri sızlayacak
İş Bankası'nın sanat kolu olan 'İş Sanat', Kars’ta şehit olan askerlerimizin kanı üzerine Rus ordusu için 'Zafer Marşı' yazan Rus bestecinin müzikleriyle çocuklara suit dinletecek.

İŞ Sanat yetkilileri, şehitlerin kemiklerini sızlatacak gösteride ısrarcı! 21 Kasım Çarşamba günü Kültür Sanat sayfamızdan “Çocuklara ‘klasik müzik’ bahanesiyle düşman marşları dinletilecek” başlığıyla duyurduğumuz ve İş Sanat tarafından iptal edilmesi beklenen piyano suitinin gerçekleştirileceği öğrenildi. Piyano suitiyle dinletilecek müzikler arasında yer alan bir beste ise dikkat çekiyor: Modest Petroviç Mussorgski’nin yazdığı "Vzyatiye Karsa" (Kars’ın Alınışı). Mussorgski, Rusların, Osmanlı toprağı Kars’ı işgal etmesi üzerine "Vzyatiye Karsa" (Kars’ın Alınışı) Zafer Marşı(!)’nı bestelemesiyle tanınıyor...

“PROGRAMIN IPTALI SÖZ KONUSU DEĞIL”
Rus Ordusu’nun,Karsı işgali sebebi ile “Zafer Marşı” yazan Mussorgski ile ilgili bilgiyi verdikten sonra etkinliğin iptalinin söz konusu olup olmayacağını sorduğumuz İş Sanat'ın direktörü Meriç Soylu, “Yaptığınız haberi gördük. Diğer yetkililer de gördüler. Onlar da okudular. Fakat etkinliğin iptali söz konusu değil” dedi. Türk topraklarında gözü olan aşırı Rus milliyetçisi bir kişinin bestesinin çocuklara dinletilmesinin doğru olup olmadığını sorduğumuz Meriç Soylu’nun kaçamak cevaplarla yetinmesi ve net bir bilgi vermemesi ise dikkat çekti.

21 Kasım günü yayınladığımız haber metninin, yetkililerin görüşlerini de içeren bir bölümünü, Kültür Bakanlığı’nı göreve çağırma adına tekrar yayınlıyoruz:

“Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız tarihçi Dr. Ahmet Yılmaz, “Mussorgski’yi çocukların dinlemesi için çaba sarf eden İş Sanat, acaba daha önce Dede Efendi'den, Abdülkadir Merâgî'den, ya da Itri'den besteleri de çocuklara dinletmek için bir etkinlik yaptı mı?” dedi. Yılmaz, şöyle konuştu: “Böyle tehlikeli ve militan bir düşman askerinin müziğinin çocukların temiz dimağlarını kirletmesi kamuoyunda ciddi bir infiale yol açabilir.

“ÜLKEMIZE SAVAŞLA GIREMEYEN RUSLAR, İŞ SANAT’LA GIRMIŞ OLACAK”
Müslüman bir ülkede çocuklarımıza nasıl böyle bir müzik dinletilebilir insan aklı almıyor. Böyle kritik bir dönemde İş Sanat’ın bu etkinliği iptal etmesi gerekir. Yoksa ülkemize savaşla giremeyen Ruslar, İş Sanat’la girmiş olacak. Kars işgalini notalara döken düşman askeri Mussorgski’nin nağmeleri, her parçası Müslümanların kanıyla alınmış İstanbul’da dinletilmemeli.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Yılmaz, İş Sanat’ın etkinliği iptal etmemekte ısrarlı olması halinde Cumhuriyet savcılığına, vatan hainliği yapıldığı isnadıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.