Doğduğu belde için dergi çıkardı

Doğduğu belde için dergi çıkardı
Niğde’de yerel bir gazetede haber müdürü ve grafikerlik görevi yapan memleket sevdalısı bir gazeteci 7 yılını feda ederek doğduğu belde için araştırma ve tanıtım dergisi çıkarttı.

Gittiği şehirlerde memleketinin tanınmamasının ezikliğini yaşayan Hamle Gazetesi Haber Müdürü ve Grafikeri Fatih Kızılkaya, doğup büyüdüğü merkeze bağlı Hacıbeyli Beldesi’nin tanıtımını yapmak için 7 yıl süren bir çalışma sonunda “Diyar-ı Cennet Hacıbeyli” adlı araştırma ve tanıtım dergisini çıkarttı.

NİĞDE'NİN EN İYİ TANITIM DERGİSİ
Gece gündüz kısıtlı imkanlarla yaptığı çalışmalar sonucunda Niğde’nin en iyi tanıtım dergisini çıkartan Fatih Kızılkaya, dergi projesinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı; “Yıllardır hep özlemini çektiğim bir tutkuydu. Doğduğum yer Hacıbeyli’yi tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya tanıtmak. İşte bu güne nasip oldu bu dergiyi çıkartmak. Geride ölümsüz bir eser bırakacağım için şimdiden sonsuz mutluluk duyuyorum. Peki, bu hayal nasıl gerçek oldu? Yıl 1999. İstanbul’da askerlik yapıyorum ve bir gece nöbetindeyim. O esnada hayal kurmaya başladım ve memleketim Niğde Hacıbeyli beldesi için bir dergi çıkarmayı düşündüm. Beldenin tarihi ve kültürel dokusundan sosyal yapısına, örf ve adetlerinden meşhur elmasına kadar tüm özelliklerini anlatacak rengarenk bir dergi tasarladım kafamda.”

BİR ANADOLU BELDESİ: HACIBEYLİ
Askerlik dönüşü zaman zaman beldeye gidip önceden tasarladığı çalışmaları gerçekleştirmeye başladığını söyleyen Kızılkaya, “Beldeyi karış karış gezerek her tarafından farklı kareler bulup fotoğraflarını çekiyordum. Bir Anadolu beldesinde olan biten ve herkesin ilgisini çekecek konuları bulup kareledim. Niğde’nin şirin beldesi Hacıbeyli’nin hakettiği konumda olmaması, beni yıllardır derinden üzen bir konu. Zira bu beldenin birçok özelliği mevcut. Kayseri ile Niğde’nin ortasında, Demirkazık ve Erciyes Dağlarını görebilen bir konuma sahip” dedi.

“HACIBEYLİ NEREDE SORUSU BENİ çOK üZüYORDU”
Kızılkaya, “Gittiğim şehirlerde Niğde’nin, Niğde’de ise Hacıbeyli’nin nerede oluğu sorusunun sorulması beni çok etkiledi. Bu eziklikte çalışmalarımda beni kamçıladı. Elması ile meşhur Niğde’de bu meyvenin en çok yetiştirildiği belde Hacıbeyli. Yine bu belde de Niğde’nin en önemli barajlarından biri mevcut. Yeşile gömülmüş manzarası ise insanları çeken bambaşka güzellik... Bütün bunlara rağmen bir türlü kendinden söz ettiremeyen Hacıbeyli’nin bu hali beni fazlası ile üzdü. çalışmakta olduğum Hamle Gazetesi’nde defalarca manşetlerden yayınlar yaparak kasabamın tanınmasına yardımcı oldum” diye konuştu.

TARİFİ İMKANSIZ MUTLULUK
Dergiyi çıkartmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kızılkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık çok mutluyum. Bu dergi sayesinde her ilin arşivinde Hacıbeyli’yi anlatan bir kaynak bulunacak. Böylece insanlar artık hem Niğde’yi hem de Hacıbeyli’yi daha yakından tanımış olacak. Uzun süreli gayretler sonucunda bu çalışmayı sizlere sunmanın tarifi imkansız mutluluğunu yaşıyorum. çıkmış olduğumuz bu yolda bana desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

(Engin Kaşdaş-habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.