O’nun 'Evet'inde hayır yok

O’nun 'Evet'inde hayır yok
Orhan Pamuk’un, özellikle kendisine tepkili kesimin desteklediği Anayasa Paketi’ne “Evet” diyeceğini bildirmesi “O’nun ‘evet’inde hayır yok” yorumlarına neden oldu.

HABERVAKTİM-

Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan ülkelerin dillendirdiği sözde Ermeni soykırımı ve Güneydoğu’daki terörü kastederek “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürüldü” açıklamasında bulunmasıyla Türk halkının tepkiyle anmaya başladığı bir isim haline gelen Yazar Orhan Pamuk’un referandumda “evet” oyu kullanacağını açıklaması çok ilginç yorumları da beraberinde getirdi.

Pamuk, İsviçre'de yayımlanan bir dergideki röportajında “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürüldü” açıklamasında bulunmasının ardından Avrupalılarca 2006 Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü.

Halk arasında Pamuk’a bu Nobel ödülünün “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürüldü” açıklamasından ötürü verildiği görüşü ağır basıyor.

Nitekim, Orhan Pamuk’u “hain ilan edenler” bile oldu.

O’NUN ‘EVET’İN DE HAYIR YOK
“Bu topraklarda 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürüldü” şeklindeki açıklamaları hafızalardaki yerini koruyan Orhan Pamuk’un, özellikle kendisine tepkili kesimin desteklediği Anayasa Paketi’ne “Evet” diyeceğini bildirmesi “O’nun ‘evet’inde hayır yok” yorumlarına neden oldu. “Pamuk ‘hayır’ oyu kullanacağını açıklasaydı bu, millet için daha hayırlı olurdu” görüşü dillendiriliyor.


HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.