Said Nursi'nin en mutlu yılları

Said Nursi'nin en mutlu yılları
Merhum Said Nursi hazretlerinin ve ona destek olanların hikâyesi Barla Yılları Sevgisi adıyla bir sergiye dönüştü.

Said Nursi’nin Barla yıllarının anlatıldığı serginin açılışı dün Said Nursi’nin yaşayan talebelerinin katılımı ile gerçekleşti. Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Medresesi’nde açılan Barla Yılları sergisi bir hafta boyunca açık kalacak.

Kur’an tilavetiyle yapılan açılışa büyük ilgi gösterilirken, sergide 1927'de sürgüne gönderildiği Barla’da Said Nursi’nin parmak büyüklüğündeki kağıtlarda, yırtık defter parçalarında, posta zarflarında kaleme aldığı orijinal eserleri, talebelerinin büyük fedakârlıklarla kaleme alınan orijinal el yazması notları ve o dönemlere ait eserlerin saklandığı kutular de yer alıyor.

Ayrıca hanım talebelerin gelinlikleriyle titizlikle kapladığı eserlerin orijinallerinin de yer aldığı sergi, Risale-i Nur'ların nasıl oluştuğu sorusuna da ışık tutuyor. Sergi salonunun girişinde, duvarlara asılan afişlerde Barla yıllarında Said Nursi’ye eşlik eden arkadaşlarının kısa hayat bilgileri de yer aldı.

30 Mart Pazar gününe kadar 10:00-18:00 saatleri arasında Rüstem Paşa Medresesi'nde gezilebilecek olan sergi süresince ayrıca yazarlar ve fikir adamları da Said Nursi ve Risale-i Nur Külliyatı üzerine yazmış oldukları eserlerini imzalayacaklar.

BARLA YILLARI (1927 - 1934)
“Yaz kardeşim......haşir bahsi .....'' kelimeleriyle çekirdek toprakla buluştu ve filizler verdi. O kelimelerin ''havai vücutları'' Barla'nın dağ ve derelerinde yankılanırken ''nakşi vücutları'' da Sav'da, İslamköy'de ,........, İlama'da akisler buldu ve çoğaltıldı. çoğaldıkça çoğaldı. önce yurt sathına ve nihayet bu gün bütün dünyaya yayıldı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.