Dünya Tiyatro Günü kutlanıyor

Dünya Tiyatro Günü kutlanıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları, '27 Mart Dünya Tiyatro Günü' nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Uluslar arası Tiyatrolar Birliği tarafından belirlenen ve 1961 yılından bu yana her yıl 27 Mart tarihinde kutlanan 'Dünya Tiyatro Günü'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Gönüllü Tiyatro Topluluğu üyeleri, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Tiyatroya gönül veren sanatçıların bu yıl 47.'si kutlanan 'Dünya Tiyatro Günü' sebebiyle bir araya geldiği törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, insanların ufkunu açan tiyatro sanatının çok önemli bir sanat dalı olduğunu vurgulayarak, Bursa'da tiyatroyu yaşatmaya çalışan sanatçıların özel gününü kutladı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman ile Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Mehmet Gökçer de, tiyatro sevdalıları için büyük anlam taşıyan 'Dünya Tiyatro Günü'nde birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi.

Tiyatronun sanatçılar için hava, su ve ekmek gibi hayati anlamlar taşıdığını söyleyen tiyatrocu Bora özkula, törende '27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi' ile Robert Lepage'ın kaleme aldığı, Volkan çağlayan'ın çevirdiği 'Dünya Tiyatro Günü Uluslar arası Bildirisi'ni okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.