Altın Koza'da ödüller sahiplerini buldu

Altın Koza'da ödüller sahiplerini buldu
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller, sahiplerini buldu. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülünü, yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı 'Bal' ad

20 Eylül'de başlayan 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapılan 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Adana Merkez Park'taki Amfi Tiyatro'da saat 20.00'de 'kırmızı halı' töreniyle başlayan ve sunuculuğunu Öykü Serter ve Oktay Kaynarca'nın yaptığı gecede, Zuhal Olcay da sahne aldı.

Gecede ödül vermek için sahneye gelen sanatçı Nur Sürer, festivalde Yılmaz Güney'e yeteri kadar yer verilmediği için organizasyon ekibini eleştirdi.

'En İyi Film' ödülünü vermek üzere sahneye gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yılmaz Güney'in Adana'nın gururu olduğunu belirterek, bu konuda yapılan eleştirileri dikkate alacaklarını ve bir sonraki festivalde Yılmaz Güney'e hak ettiği şekilde yer verileceğini söyledi.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger de, Yılmaz Güney'in ülkenin gururu olduğunu ifade ederek, "Yılmaz Güney Türk sinemasının ak yüzüdür. Yılmaz Güney'den korkulacak bir şey yok. Bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Adana'da Yılmaz Güney Kültür Merkezi'ni eksik görüyorum. Umarım bu eksiklik en kısa sürede giderilir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Festivalin Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü'nü Nesli Çölgeçen'in yönettiği 'Denizden Gelen' filmi alırken, Adana İzleyicisi (Halk) Jürisi Özel Ödülü Levent Semerci'nin yönettiği 'Nefes: Vatan Sağolsun' isimli filme gitti.

En İyi Yönetmen Ödülü 'Kavşak' filmiyle Selim Demirdelen ve 'Nefes: Vatan Sağolsun' filmiyle Levent Semerci arasında paylaştırılırken; jüri ayrıca, 'Bal' filminin küçük oyuncusu Bora Altaş'ı da 'Jüri Özel Ödülü'ne layık gördü.

Festivalin onur konuğu Yunan yönetmen Theo Angelopoulos'a da kariyer ödülü verildi. Festivalde ayrıca, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film ve Öğrenci Filmleri yarışmalarında dereceye giren sanatçılara ödülleri verildi.

Ödül törenine; Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ile sanatçılar Yılmaz Köksal, Nur Sürer, Ziya Ozanlar, Bulut Aras, Mine Soley, Yüksel Arıcı, Selma Güneri, Arif Keskiner, Gani Şavata, Atillar Dorsay'ın yanı sıra çok sayıda sanatçı ile birlikte vatandaşlar katıldı.

17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın ödülleri şöyle:

En İyi Film: Bal / Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Yılmaz Güney Özel Ödülü: Denizden Gelen / Yönetmen: Nesli Çölgeçen

Jüri Özel Ödülü: 'Bal' filmindeki rolü ile Bora Altaş'a verildi.

Adana İzleyici (Halk) Jürisi Ödülü: Nefes / Yönetmen: Levent Semerci

En İyi Yönetmen: Selim Demirdelen / Kavşak ve Levent Semerci / Nefes

En İyi Görüntü Yönetmeni: Emre Erkmen / Kıskanmak

En İyi Senaryo: Onur Ünlü / Beş Şehir

En İyi Müzik: Selim Demirdelen / Kavşak

En İyi Kadın Oyuncu: Nergis Öztürk / Kıskanmak & Sezin Akbaşoğulları / Kavşak

En İyi Erkek Oyuncu: Tansu Biçer / Beş Şehir

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Beste Bereket / Beş Şehir

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bülent Emin Yarar / Beş Şehir

Umut Veren Kadın Oyuncu: Suzan Genç / Büyük Oyun

Umut Veren Erkek Oyuncu: Umut Kurt / Kavşak

En İyi Sanat Yönetmeni: Soner Caner / Nefes & Nilüfer Çamur Giritlioğlu / Kıskanmak

En İyi Kurgu: Çiçek Kahraman, Natalin Solakoğlu / Ses

SİYAD En İyi Film Ödülü: Bal / Semih Kaplanoğlu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.