3 Boyutlu Sıradışı Bir Sergi

3 Boyutlu Sıradışı Bir Sergi
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti logo kullanma hakkını kazanmış olan Koca Sinan’ın seçme eserlerinin paylaşıldığı bu nadide sergiyi ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.


Osmanlı'nın en güçlü çağında yaşayan ve Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat olmak üzere, üç padişah döneminde mimarbaşılık eden Mimar Sinan, imparatorluğun gücünü simgeleyen mimarlık başyapıtlarının tasarlanıp uygulanmasında en büyük rolün sahibiydi.

Tarzıyla, "ser mimârân-ı cihan ve mühendisân-ı devran, dünyadaki mimarların ve zaman içindeki mühendislerin başı" şeklinde anılan Sinan’ın yapılarının çoğunun, 400 sene sonra bile ayakta duruyor, hatta kullanılıyor olması, onların taşıyıcı sistemlerine olduğu kadar temellerine de özen gösterilmiş olmasındandır.

Nisan 1588'de İstanbul'da öldüğünde ardından yüzlerce mimari eser bırakan Mimar Sinan’ın beyaz taşlı, sade bir yapı olan türbesi, Süleymaniye Külliyesi’ndeki, Haliç duvarının önündedir.

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti logo kullanma hakkını kazanmış olan Koca Sinan’ın seçme eserlerinin paylaşıldığı bu nadide sergiyi ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Sergide yer alan üstadın eserleri farklı bir bakış açısıyla, kademeli iki - üç boyutlu tel kafes ve tüllerden yapılan yapı uygulamaları şeklinde tezahür ediyor. Bu sıra dışı sergiyi 17 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.