Liseli gençler Çanakkale şehitleriyle buluştu

Liseli gençler Çanakkale şehitleriyle buluştu
Gençliği her fırsatta milli ve manevi değerler etrafında birleştirerek onları tarihiyle buluşturmayı sürdüren Anadolu Gençlik Derneği, bir organizasyona daha imza attı.

AGD’liler çanakkale Şehitleri için başlatılan “250 bin şehide, 250 bin hatim” hatim kampanyası vesilesiyle okunan 269 bin 922 adet hatmi sahiplerine teslim etmek için çanakkale’ye akın etti. Yaklaşık 350 araçla Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 15 bine yakın AGD’li, unutulmaz destanlarının en büyüğünü yazan dedelerini mezarları başında andı.

Düzenlediği programlar aracılığıyla ülkemizin mevcudiyeti, tarihi ve geleceği için vazgeçilmezliğini ispatlayan Anadolu Gençlik Derneği, halkımızın millî ve manevî bütünlüğüne kattı sağlamak için çanakkale’ye çıkartma yaptı.

AGD Orta öğretim Komisyonu’nun düzenlediği çanakkale ziyareti, liseli gençleri, şehit dedeleriyle buluşturdu. çanakkale ruhunu yaşatmak için gerçekleştirilen programa ilgi görülmeye değerdi. Yaklaşık 350 araçla Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 15 bine yakın AGD’li, şehitlikleri ziyaret ederek şehitleri mezarları başında andı.

Program çanakkale Alçıtepe Camii’nde kılınan sabah namazı ile başladı. Namaz sonrasında uzman rehberler eşliğinde şehitlikler ziyaret edilerek şehitlerin ruhlarına dualar okundu. Savaşın yaşandığı cepheler bir bir gezilerek gençlere tarih şuuru kazandırıldı.

Nesilleri buluşturmayı, tarihî yaşatmayı, ecdat ile yaşanacak kopuklukların yol açacağı kayıplara mani olmayı hedefleyen ziyaretlerin ardından, feribotla çanakkale’ye geçilerek buradaki çanakkale Kapalı Spor Salonu’nda bir program düzenlendi.

Program Anadolu Gençliğin ismiyle özdeşleşmiş halkımızın maneviyatını bereketlendiren dünyaca ünlü hafızların okuduğu Kur’an Ziyafeti, ve mehter takımının tarihi canlandıran sunumu ile başladı.

çANAKKALE İNANCIN ZAFERİDİR
Programda konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, çanakkale Savaşı’nın tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “çanakkale dünden bugüne eskimeyen bir ders, kendi içinde apayrı bir okuldur.” diye konuştu.

çanakkale’de takdire şayan mücadeleleriyle hatırlanan 250 kiloluk mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşı’dan, askeri dehasıyla Mehmet Muzaffer’den, fedakarlık abidesi Tophaneli Yüzbaşı Hakkı’dan ve çanakkale savaşı öncesi yaptığı hazırlıklardan ve duruşuyla Abdulhamit Han’dan söz eden Tongüç, gençliğin bu şahsiyetleri örnek alması gerektiğini söyledi.

çanakkale’ye katılan askerlerin bıyığı henüz terlemiş liseli ve medreseli gençlerden oluştuğunun altını çizen Tongüç, “Dün vatan elden gidiyor diyerek kalemini sırasının üzerinde, topunu oynadığı bahçesinde bırakıp cephelere Allah nidalarıyla koşan gençlik bugün, bütün bunlardan bihaber amaçsız, gayesiz başıboş bir şekilde ilerlemektedir. Bu nedenle birçok gencimiz manevi buhranlar içerisindedir.” diye konuştu. Tongüç, AGD olarak amaçlarının bu programlar vesilesiyle gençliğe şuur kazandırarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

ANADOLU'NUN SAVUNMASI FİLİSTİN'DEN GEçER
çanakkale’nin değişik cephelerinde savaşarak ardından Sina Cephesine katılıp Gazze Savaşlarında şehit düşen Mehmet Muzaffer’i hatırlatan Tongüç, “Bugün Mehmet Muzaffer gibi binlerce Osmanlı askeri ve zabiti o topraklarda şehit olarak yatıyor. Bizler Osmanlı’nın ahvadı olarak Filistin’de yaşananlara bigane kalamayız. ülke ve sınır gözetilmeden ümmetin bir araya gelerek zulme karşı mücadele etmesi gerekmektedir. Küresel emperyalistlerin Müslümanları hedef alan saldırılarını ancak çanakkale ruhuyla geri püskürtebiliriz.” şeklinde konuştu. çanakkale’nin ümmeti Muhammed’in zaferi olduğunu vurgulayan Tongüç, “çanakkale Savaşı İstanbul’dan Kudüs’e; Kosova’dan Bağdat’a kadar uzanan Osmanlı’nın 132 vilayetinden katılımlarla gerçekleşmiştir. Milletimiz çanakkale Zaferi'yle dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını cümle aleme göstermiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından çanakkale Şehitleri için düzenlenen “250 bin şehide, 250 bin hatim” kampanyası vesilesiyle okunan 269 bin 921 hatmin duası yapıldı. Program çanakkale Zaferi ile ilgili sinevizyon gösterimi, ve Bilal Demiryürek’in ney eşliğinde okuduğu “Şu Boğaz harbi” şiiriyle sona erdi.
Program sonunda katılımcılara kumanyaları dağıtıldı.

Hamdi Yılmaz-çanakkale

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.