Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali başladı

Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali başladı
Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali, Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye'den yaklaşık 30 şair ve yazarın katılımı ile Taşbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. İlk konuşmayı yapan Festival Direktörü Şinasi Tepe, bir kültür kenti olan Ordu'nun ülkemizde san

Yabancı Şair ve Yazarlar adına Romanya'dan festivale katılan Niculina Opreda, Türk Yazar ve Şairler adına da Sina Akyol'un konuşmalarının ardından duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaşan Başkan Seyit Torun, Ordu insanının yaşam tarzını, hayata bakışını, sanata ve sanatçıya verdiği önemin en büyük göstergelerinden biri olan 1. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali'nin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Torun, "Bugün burada Ordu insanının yaşam tarzını, hayata bakışını ve sanata ve sanatcıya verdiği önemin en büyük göstergelerinden biri olan 1. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali'nin ilkini gerçekleştirmek için bir arada toplanmış bulunuyoruz. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali kurulduğu yıllardan bu yana başta tiyatro olmak üzere sanatın her alanında önemli etkinliklere ev sahipliği yapmış olan kentimizin dışa açılımında ve çağdaşlaşma yolunda atmış olduğu adımların en önemli kilometre taşlarından biri olacak hiç şüphesiz ama son olmayacak. Ordu insanına bana bu gururu yaşattığı için ve bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyor, 1. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali'nin başarılı geçmesi dileği ile değerli konuklarımıza ve sizlere saygılarımı sunuyorum." dedi.

Vali Orhan Düzgün ise Alman yazar Goethe'nin "Edebiyatın çöküşü bir milletin çöküşünü gösterir" sözleri ile konuşmasına başladı. Ordu kentinin sanatın diğer dallarında olduğu gibi edebiyatla da yakından ilgilendiğini ifade eden Düzgün, "Ordu oldukça dinamik bir kenttir. İnanıyorum ki festival kapsamında yurtdışından ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden Ordu'ya gelen edebiyatçılarımız geleceğin edebiyatçıları olacak çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük bir sanat kıvılcımı uyandıracaklardır. Ayrıca bu festival ile Ordu'nun Karadeniz'den dünyaya açılan büyük bir köprü olacağı, bu festivalin Ordu'nun kültür ve turizmine ve tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağı inancındayım." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Festival programı doğrultusunda etkinliklere devam edildi. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde OFSAD ve Ordu Plastik Sanatlar Derneği'nin ortaklaşa açtıkları resim sergisi, OBKT Fuayesinde Tahsin Ceylan'ın Karadeniz Sualtı Fotoğrafları Sergisi, OBKT Sahnesinde İbrahim Dizman'ın hazırladığı "Tarihsel ve Özgün Özellikleriyle Ordu" konulu Sinevizyon gösterisi, toplam 7 sanatçının katılımı ile Poster Sunumu ve ardından da OBKT sanatçılarınca "Kurt Buradayken." adlı oyun sahnelendi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.