Akçam'dan açıklama

Akçam'dan açıklama
Yazar Yavuz Derinsoy’un 16.10.2010 tarihli ve “Angora Yayınevi’nin Suçluluk Psikolojisi” başlıklı yazısına, “içeriğinde, maddi gerçeklere aykırı ve Cahit Akçam’ın kişilik haklarına açı

Açıklamayı cevap hakkına duyduğumuz saygının gereği olarak aynen yayınlıyoruz: 
“Habervaktim.com adlı internet sitenizde 16.10.2010 tarihinde yazar Yavuz DERİNSOY tarafından yazılan “Angora Yayınevi’nin Suçluluk Psikolojisi” başlıklı yazı, müvekkil Cahit AKÇAM’ın kişilik haklarına açıkça saldırı içeriğine sahiptir. Öncelikle, aynı iddiaların öne sürüldüğü bir yazıya dair tekzip metnimiz bahane edilerek müvekkilin dedesinin Ermeni ve adının da Agop olduğuna dair iddia tekrar edilerek, açık bir maddi gerçek alenen ve tekrar tahrif edilmiştir. Yazarın, kendi iddialarına dayanak yaptığı http://www.turquie-news.fr/spip.php?article2050 adresindeki internet sitesindeki iddialar gibi yazıdaki iddiaların da tamamı yalan ve iftiradır. Dayanak yapılan internet sitesinde, müvekkilin büyük dedesi Hasan’ın “çıkan yağmada öldürüldüğü”, dedesi Eyüp’ün ise 1928 yılında “köy meydanında ihanetinin bedeli olarak linç edildiği” iddia edilerek gerçekler tahrif edilmekte, bu tahrifatlar ise yazar Yavuz DERİNSOY tarafından bir kez daha tahrif edilerek “1928 yılında köy meydanında öldürülen kişinin müvekkilin büyükdedesi Hasan olduğu” öne sürülmekte ve böylece yalanın üstüne bir yalan daha eklenmektedir. Müvekkilin dedesi Eyüp’ün ölüm yılı 1969’dur ve eceli ile ölmüştür. Müvekkilin büyükdedesi Hasan ise 1915 yılında Ölçek köyünü basan Rus birlikleri tarafından kılıçlanarak öldürülmüştür. Yazıda ve bu konuda haber sitenizin izlediği yayın politikasında “gerçeklere ulaşmak” gibi bir kaygı olmadığı için, bu konudaki tarihi gerçeklerin yayınlandığı (http://dursunakcam.com/akcam_soyu.html) adresini, gerçekleri merak eden okurlarınız için veriyoruz.
Müvekkilin Angora yayınevinin ortağı olmadığı tartışmasız bir maddi gerçek iken yazının başlığının müvekkilin tekzibine atfen “Angora yayınevinin suçluluk psikolojisi” olarak konulması ve “hissesini prosedür gereği bir başkasına devretti” değerlendirmesinin yapılması, yazarın niyetinin “gerçeklere ulaşmak” değil, her ne pahasına olursa olsun müvekkili ve AKÇAM soyadını karalamak olduğunu açıkça göstermektedir. İddianın aksine müvekkilin kardeşi Taner AKÇAM, hiçbir zaman adı geçen yayınevinin ortağı olmamıştır. Birini karalamak için her türlü yalan ve iftirayı mubah gören bir anlayışın, kendi internet sitesinde yayınladığı Ticaret Sicil Gazetesi’ne bile aldırmadan bu iddiaları öne sürmesini artık normal karşılıyoruz. Müvekkilin “25 Eylül 2009 tarihinde hissesini prosedür gereği kağıt üzerinde Onur Can Özdemir’e devrettiği” yönündeki iddia ise, yazarın niyetini açıkça göstermektedir. Yazarın kullandığı “prosedür gereği” kavramı ile ne anlatılmak istendiği belli değildir. Yazar, çirkin bir imada bulunmaya çalışırken, bunu bile becerememiştir. İma edilen şey, Hanefi Avcı’ya ait kitap yayınlanmadan 11 ay önce, daha kitabın adı bile anılmazken, böyle bir kitabın yazılıp Angora Yayınevinden basılabileceğini “öngören” müvekkilin hisselerini devrettiği ise eğer, bunu üreten hayal gücünün sağlığından endişe etmek gerekir.
Yazı içeriğinde geçen, müvekkil Cahit AKÇAM’ın “THKP-C ile ilişki içinde olduğu” şeklindeki iddia da tamamen gerçek dışıdır. Yazıyı kaleme alan şahıs bu gerçek dışı iddia ile, herhangi bir dayanağa ihtiyaç duymaksızın müvekkilin Devrimci Karargah olarak anılan örgütle ilişkisi olduğunu ima etmekte ve müvekkil bu yolla hedef yapılmaya çalışılmaktadır.
Müvekkilin kişilik haklarına dönük saldırılara dair her türlü yasal hakkımızı saklı tutarak, tahrif edilen maddi gerçeklerin düzeltilmesi için işbu tekzip metninin yayımlanmasını talep ederiz.”

Cahit AKÇAM Vekili Av. Murat BÖBREK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.