Türkiye Yazarlar Birliği 33 yaşında

Türkiye Yazarlar Birliği 33 yaşında
33. yılda TYB’nin Ankara’nın merkezi Kızılay’daki yeni kültür merkezi de açılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi 5-7 Kasım’da yapılıyor.

Kongreye Türkiye’den ve yurtdışından şehir tarihi üzerine çalışan ilim, fikir ve edebiyat adamları katılacak.

Şehir ve medeniyet ilişkisi en fazla şehir tarihi ilgili kitaplarda ve şehirleri konu olan edebiyat eserlerinde görülmekte.
Türkiye Yazarlar Birliği, 33. yılında Türkiye’de ilk defa şehir tarihi yazarları ile konunun edebi yönü üzerinde çalışanları bir araya getirerek bu sahadaki birikimi göz önüne sermek için milletlerarası bir toplantı düzenledi.
Türk ve İslam dünyasının medeniyet merkezi şehirleri ve bu şehirlerin tarihi, edebiyatı üzerine yazanlar Ankara’da, 5-7 Kasım tarihlerinde bir araya getirilecek.

Şehir Tarihi Yazarları Kongresi’nin konunun teorisi ile uğraşanların geniş çerçeveli değerlendirme yapmaları için zemin oluşturması bekleniyor.
Şehir Tarihi Yazarları Kongresi’nde ele alınacak konu başlıkları şu şekilde tesbit edildi:
Şehir ve Medeniyet, Şehir tarihi, Türkiye’de şehir tarihi çalışmaları
Şehir ve edebiyat, şehirlerle ilgili edebi metinler
Şehir ve hayat, şehir yazarları

Yurt içinden ve dışından yüzden fazla ismin davet edildiği toplantıya katılması kesinleşenler arasında bu alanda eserleriyle tanınan Prof Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Semavi Eyice, Mustafa Armağan, Prof. Dr. Ali Birinci, Doç. Dr. Haluk Dursun, Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Doç. Dr. Kamil Uğurlu, Rasim Özdenören, Metin Önal Mengüşoğlu, Yusuf Kaplan, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Prof. Dr. Musa Çadırcı, Doç. Dr. Bülent Arı gibi ünlü isimler de bulunuyor.

ANKARA’NIN MERKEZİNDE “KÜLTÜR MERKEZİ”

Öte yandan Türkiye Yazarlar Birliği’nin yeni hizmet binası ve kültür merkezi 6 Kasımda açılıyor

Kızılay’da “Sümer 1 Sokağı 11” yazarların, sanatçıların yeni buluşma mekânı olacak.

Ankara’nın merkezinde yıllardır yokluğu hissedilen herkese açık kültür merkezi sıkıntısı Türkiye Yazarlar Birliği’nin girişimleriyle sona eriyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Sümer1 Sokağında misafirhane olarak kullanılan bakımsız bir binayı 49 yıllığına alarak baştan aşağı yeniledi. Beş katlı bina kültür, sanat, edebiyat ilgililerinin hizmetine sunulacak.

Türkiye Yazarlar Birliği yeni binasında çok farklı etkinlikleri daha geniş, ferah ve modern teçhizat kullanarak yapabilecek. Faaliyetlere katılım daha da artacak, merkez çok farklı kesimlerden isimlerin uğrak yeri haline gelecek.

Kültür Merkezi kültür, sanat ve fikri faaliyetlerin yanında, Ankara’nın seçkin şahsiyetlerinin toplanma ve sohbet mekânı haline geliyor. Binanın girişindeki Yazarkahve aynı zamanda TYB lokali işlevi de görecek. “Edebiyat Bahçesi” ise açık alanlarıyla Ankara’nın kültür kesiminin buluşma yeri oluyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Kültür Merkezi’nde internet hizmetleri yanında kapsamlı bir kütüphane de bulunacak. Birliğin idare odalarının yanında Mehmet Âkif Ersoy Salonu, Mesnevi Salonu ismi verilen konferans salonlarıyla birlikte bir de “Şark odası” bulunacak.

TYB Kültür Merkezi’nin açılışı 6 Kasım cumartesi 13.30’da yapılacak. TYB’nin 33. yılında yeni kültür merkezinin açılışı Türkiye’nin ünlü yazarlarının buluşmasına vesile olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.