Gizli günah nedir?

Gizli günah nedir?
Farkına varmadan nasıl gizli günaha düşeriz? Hangi formül ile gizli günahın farkına varıp ondan ve içine düşmekten kurtuluruz? Ahlaki ve vicdani terbiye nedir? Tüm bu soruların cevabı 'Gizli Günah' isimli kitapta.

Said Ramazan el Buti tarafından kaleme alınan “Gizli Günah” isimli kitap, Müslüman’ın hayatındaki en mühim ve en büyük tehlikenin ne olduğunu ve bundan korunma yollarını ayet ve hadisler ışığında öğretiyor.

PROBLEMİMİZ AHLAKİ VE VİCDANİDİR
“Bizi kimliğimizden uzaklaştıran ne fikirdir ne kanaattir, problemimiz ahlaki ve vicdanidir” diyen Said Ramazan el-Buti; İslami kimliğin yitirilmesini nefsi ahlaksızlığa bağlıyor. Said Ramazan el-Buti; bilinçaltı haylazlıklarımızı Allah'tan gizlemek mümkün olmadığından onların sınırlandırılmasına dikkat çekiyor.

Said Ramazan el-Buti’nin, kitabından konu ile ilgili bazı ayrıntılar şöyle:

EN öNEMLİ HAKİKAT
“Gizli (içsel-batıni) günahlardan uzak, övülen ahlaki erdemlerle süslü bir kalbin üzerine şeriat hükümlerinin bina edilmesi, Allah'ın kitabının ve Hz. Peygamberin (s.a.v) sünnetinin izah ve işaret ettiği en önemli hakikattir.” (s.23)

İSLAM HAKİKATİNİN TEMELLERİ
“Allah'ın bizi kullukla mecbur tuttuğu İslam hakikati, kalbi hisler ve niyetle birlikte zahiri amellerden oluşur. Sonra da bu düstur üzere Allah'ın kitabının ve Peygamberin sünnetinin çizdiği çizgide–sıratı müstakim üzere- yürümek gerekir. Bu ikisinden birinde herhangi bir aksama olursa yalnız kalan diğeriyle İslam hakikatine ulaşmak fevkalade güçtür.” (s.30)

GİZLİ GüNAH NEDİR?
El-Buti'nin bu kitabında Müslüman'ın hayatındaki en mühim ve en büyük tehlikenin ne olduğunu ve bundan korunma yolunu öğreneceksiniz. Gizli günah nedir? Farkına varmadan nasıl gizli günaha düşeriz? Hangi formül ile gizli günahın farkına varıp ondan ve içine düşmekten kurtuluruz? Ahlaki ve vicdani terbiye nedir? Daha birçok soruya cevap bulacağınız diğer konuları, Madve Yayınları’ndan çıkan ve Tercümesi Ahmet özkan tarafından yapılan Gizli Günah isimli kitapta bulabilirsiniz.

SAİD RAMAZAN EL BUTİ KİMDİR?
1929'da Ceziretü ibn Amr (Irak) kasabasında doğdu. 4 yaşındayken ailesi Şam'a yerleşti. İlk ve orta tahsilini Şam'da tamamladı. Babası molla ramazan'ın yetişmesinde büyük katkısı oldu. Lise tahsilinden sonra Ezher’e girdi. 1955'te mezun olup Suriye'ye döndü. Homus'ta bir süre öğretmenlik yaptı. Bir çok gazete ve dergide ilmi ve fikri yazılar yazdı. Konferanslar, camilerde vaazlar verdi. Arapça, Farsça, Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Fransızca biliyor. Eserleri: Fıkhu's-sire, İslam Akaidi, Gizli Günah, Gençliğin Sorunları, Allah'a İnanan Kızlara, Müslümanların Gerilemesinden Kimler Sorumlu?, Kaderin Efendisi Kim?, İslam'a Davet Metodu.

Engin Kaşdaş-habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.