Senaristler dizi sürelerinin kısaltılmasını istiyor

Senaristler dizi sürelerinin kısaltılmasını istiyor
Galatasaray Lisesi önünde toplanan Senaryo Yazarları Derneği (SENDER) üyesi bir grup, dizi sürelerinin uzun olmasını protesto etti. Sürenin 60 dakikaya indirilmesini isteyen senaristler, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'nin de aralarında yer aldığı kurumlara şika

Senaristler, Televizyon kanallarında yer alan, süreleri 120 dakikaya kadar uzanan dizilerden duydukları rahatsızlığı dile getirmek üzere Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. "Yerli dizi yersiz uzun" yazılı dövizler taşıyan senaristler alkışlarla protestosunu sürdürdü.

Grup adına açıklama yapan SENDER Başkanı Nilgün Öneş, "Televizyon kanallarındaki rant kavgası dizi sürelerini dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş noktaya getirdi. Bu dizileri üretmek için her hafta 90 dakikadan 120 dakikaya kadar uzayan bölümleri ağır koşullarda yazmak ve çekmek zorunda bırakılıyoruz. Televizyon sektörü tamamen kölelik düzenine dönüşmüş durumda. Biz bu düzeni artık sürdürmek istemiyoruz.Televizyon dizilerinin süresi 12 dakikası reklam olmak üzere en fazla 60 dakikadır. Ve kamu yararını gözeten şekilde yayın yapılması esas alınmaktadır" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından eylemciler pankart ve dövizlerle İstiklal Caddesi'nden Taksim'e kadar yürüdü. Grup daha sonra konuyla ilgili hazırladıkları dilekçeyi postane aracılığıyla Ankara'ya gönderdi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.