Ev hanımları sanatçı oldu

Ev hanımları sanatçı oldu
Ev hanımları, “Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer” isimli gravür–rölyef resim sergisi açıyor.

Ev hanıları sanat evinde kursa başladı, uzun bir çalışmanın ardından ilk sergilerini açıyor.

Üsküdar ve Pendik Belediye başkanlarının açacağı sergi 10 Kasım'da Altunizade Kültür Merkezi'nde saat 19:30'da yapılacak...

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri, “Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer” isimli gravür–rölyef resim sergisi ile yüzyıllara meydan okuyarak dimdik ayakta duran İstanbul mimarisine dikkat çekiyor.

Üsküdar ve Pendik Belediye başkanlarının katılımıyla açılacak olan, küratörlüğünü Ressam-Yazar Nesrin Çaylı’nın yaptığı “Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer” isimli gravür-rölyef resim sergisi 10 Kasım-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Altunizade Kültür Merkezi – Üsküdar 'da yapılacak.

Katılımcıları, Pendik İmam Hatip Lisesi’nin 1986 yılında mezun olan ilk hanım öğrencilerinden oluşuyor.

Sanat ve Okuma Evi öğrencileri, 28 yıllık dostluklarını sanat çalışmalarıyla perçinlediklerini ve biraraya gelerek sanat çalışmaları yapmaktaki hedeflerini öncelikle estetik değerleri anlamak, dinlenmek ve sanatın dili ile kainatı okuyabilmek olarak ifade ediyorlar. Bunun, dört yıldır süren sanat eğitimlerinin semeresi olan ilk sergileri olduğunu belirten katılımcılar, bundan sonraki çalışmalarını yurt içi ve yurt dışı sancılara merhem olabilmek için vasıta kılmayı dilediklerini belirtiyorlar.

Hanımlar aynı zamanda önümüzdeki yıl Gazze yetimleri ve savaş çocukları yararına bir sergi hazırlığı içinde bulunduklarını, sanatın gücünü vicdanların sesi ile birleştirerek kanayan yaralara sanat ile derman olmayı hedefliyorlar.

Ülkemizde, sosyal sorumluluk bilincine sahip vakıflar aracılığı ile açacakları sergilerin gelirlerini, yurt içinde esirgeme kurumlarına, sokak çocuklarına vb. yurt dışında sel ve tusinami mağduru ülkeler (Endenozya, Malezya gibi..) savaş çocukları (Filistin, Afganistan gibi) açlıkla boğuşan Afrikalı çocuklar yararına düzenleyeceklerini de hedefleri arasına koyduklarını söyleyen Sanat eğitmeni Nesrin Çaylı, atölyelerinin 28 yıllık dostluğun neticesinde gönüllü bir oluşum olduğunu söylüyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.