Sivas tanıtım günleri başladı

Sivas tanıtım günleri başladı
İstanbul Sivas Platformu tarafından organize edilen 'Sivas tanıtım günleri' açılışı Feshane'de yapıldı. İstanbul'un dört bir yanından açılışa gelen Sivaslılar, program alanını doldurdu.

Tanıtım günlerinin açılış kurdelesini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, milletvekilleri, belediye başkanları kesti. Açılışın ardından Mutlu ve beraberindeki heyet stantları dolaşarak, Sivas hakkında bilgi aldı. 

Hüseyin Avni Mutlu, Sivaslıların bir arada olması ve tüm ulusa örnek bir dayanışma sergilediğini söyledi. Kapsamlı bir organizasyon olduğunu aktaran Mutlu, "Sivaslı olup da günlük hayatın yoğunluğundan bir araya gelemeyen hemşehrilerimiz bir etkinlikte buluşmuş oldu. Program sayesinde birlik ve beraberlik ön plana çıktığını görüyorum. Yurdun tüm il ve ilçelerin de böyle etkinliklerle anılmasını isterim. Feshane'de 3 gün boyunca kalacak kültürel etkinlikler arasında folklor, semah, resim sergileri, slayt gösterileri yapılacak." dedi.

Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem ise geniş katılımdan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Kültürel etkinliğin her yıl yapılacağını aktardı. Konuşmaların ardından heyet, stantları gezmeye devam edene etti. Mutlu, Sivas'ın simgesi Kangal yavru köpeklerini görünce bir süre onları sevdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.