Kur'ani Hayat dergisi Alimler başlığıyla çıktı!

Kur'ani Hayat dergisi Alimler başlığıyla çıktı!
Vahiyle hayat bulma çabalarına mütevazı bir katkı yapmak niyetiyle yola çıkan Kur’ani Hayat Dergisi, 15. sayısında Kur’ani bir hayatın inşasında ulemanın rolünü konu edindi.

Mustafa İslâmoğlu hocanın vahiy eksenli bir hayatın inşasında ulemanın rolünü ortaya koyan başyazısını, Murat Sülün’ün Kur’an’a göre bilim insanının taşıması ve taşımaması gereken özelliklerini inceleyen çalışması takip ediyor. Ramazan Beyhan âlimin şahitliğini, Mahmut Çınar Kur’an’ın öğrettiği âlim modelini ele alıyor. İbrahim Sarmış ile Abdulcelil Candan’ın yazıları çarpık âlim imajını eleştirerek olması gerekene vurgu yapıyor.  

Ulema konulu 15. sayının söyleşi köşesinde, İslam dünyasının yaşayan mütefekkirlerinden biriyle yapılmış kıymetli bir mülâkat bulacaksınız. Fatma İlhan’ın Suriye’de, Golan tepelerinin eteğindeki köyünde Üstad Cevdet Said ile gerçekleştirdiği söyleşi, Kur’an’ı doğru anlamış ulemanın önderliğinde vahye uygun bir hayatın yeniden inşası ele alınıyor.

Mustafa Akman hadis uleması arasında oluşan beşerüstü peygamber imajını, Bilgin Erdoğan denge ahlakına vurgu yapan muasır üç âlimi anlatıyor. Kübra Çomaklı yakında aramızdan ayrılan Cabiri’yi, Selvigül K. Şahin merhum Ali Ulvi Kurucu’yu, Muhammed Özmen akıl-Kur’an ilişkisini sağlam bir şekilde kuran Muhasibi’yi, Dilek Serdar modern eğitimin çıkmazına çıkış yolu gösteren Mevdudi’yi, Rukayye Serdar ölümüne papazların bile ağladığı davetçi Ahmet Deedat’ı anlatıyor bu sayıda.

Ömer Noyan iz bırakanların izlendiğini, Filiz Tavukçu kalem-beyan-Kur’an ilişkisini, Mustafa Demir açılımlar döneminde asıl Allah’a yöneliş açılımı yapmamız gerektiğini anlatıyor. Fatih Okumuş yakın tarihte yaşanmış bir acı hatırayı, Aşkın Taştan merhum Nizar Rayyan’ın şehadetini, Vedat Aydın hac atmosferinde yaşadığı duygu selini hikâye ediyor.

Mehmet Soysaldı’nın ashab-ı kiram ile günümüz Müslümanlarını İslam’ı temsil ve davet yeteneği açısından karşılaştıran, Ayşe Ş. Eraslan’ın Kur’an’ın dilinde ‘kazanma’nın anlamını irdeleyen, Yasemin İslamoğlu’nun A’râf Sûresi’ni, Muharrem Baykul’un Kur’an’a göre âlimin sorumluluğunu inceleyen bir eseri tanıtan yazılarının ardından, Bünyamin Doğruer’in şiiri ve Hasan Aycın’ın çizgi çalışması ile Kur’ani hayatın inşasında âlimler konulu 15. sayı son buluyor.

Kur’ani Hayat Dergisi’nin Internet sitesine sembolik bir bedel karşılığında üye olarak geçmiş tüm sayılara, dergide basılamayan yazılara ve çıkacak yeni sayılara ilk günden itibaren erişebilir, tüm dosyaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Dergi 2011 yılı abone kampanyasını şimdiden başlatmış bulunuyor. Abone olmak isteyenlere 2 seçenek sunan derginin 1 yıllık (6 sayı) normal abonelik bedeli 40 tl. Ayrıca Mustafa İslamoğlu hocanın 8 konferanstan oluşan “Konferanslar Serisi” 1 dvd halinde abonelere hediye olarak veriliyor. Hediyeli abonelik bedeli ise 50 tl olarak belirlenmiş. Abone kaydı yenileyerek ve abone olmayı teşvik ederek, okuyarak ve okutarak dergiye destek olunması talep ediliyor.

Yeni dönemde Ulûmu’l-Kur’an’ın temel konularını ele alan sayılarla okuyucuya ulaşacağını şimdiden ilan eden dergi emektarları Kurban Bayramınızı tebrik ediyor.




"hayatın inşası için"
K U R A N İ H A Y A T
0212 531 30 30

www.kuranihayat.com
[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.