En pahalı İslam eseri

En pahalı İslam eseri
İngiltere'nin başkenti Londra'da bir müzayedede, yedinci yüzyıldan kalma ve hayvan derisi üzerine yazılmış ayetleri içeren Kuran'ı Kerim'in bir sayfası 2.5 milyon Sterlin olan yaklaşık 4.92 milyon Dolara alıcı buldu.

Satılan Kuran-ı Kerim sayfasının Türk parası karşılığı ise yaklaşık 6 milyon YTL yapıyor.

ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ
Christie’s International adlı sanat eserlerini satışa çıkaran bir kuruluşun önceki gün Londra’da düzenlediği müzayedede 282 tarihi eser 11.2 milyon Sterline alıcı buldu. Bloomberg’in haberine göre, Christie International’ın müzayedede satışa çıkardığı yedinci yüzyılda hayvan derisi üzerine yazılmış ayetler bulunan Kuran’ı Kerim’in bir sayfasını ise 2.5 milyon Sterlin olan yaklaşık 4.92 milyon Dolara sattı. Satın alan kişinin adı açıklanmazken, satılan Kuran-ı Kerim sayfasının Christie International’ın şimdiye kadar en yüksek değerde alıcı bulduğu İslami eser olduğu açıklandı.

ENDÜLÜS SARAYINDAN BİR TAŞ 1.3 MİLYON STERLİN
Müzayedede ayrıca Endülüs Emevi hanedanlığının Medina El-Zehra (Kurtuba) sarayından kalma bir yapı taşı da 1.3 milyon Sterlin’e alıcı buldu.

Müzayedede satışa çıkarılan eserlerin yüzde 71’nin satıldığı belirtilirken, İslam eserlerine büyük bir ilginin olduğu kaydedildi. Taşın daha önce fiyatının 50 bin ila 70 bin Sterlin arasında olduğu tahmin edilmişti.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.