'Üç cephenin kahramanı' kitaplaştı

'Üç cephenin kahramanı' kitaplaştı
Balkan Savaşı, 1.Dünya Savaşı ve Sakarya Savaşı'nda...

Eğitimci-Yazar Fahri Şirin’in ikinci oyun kitabı piyasaya çıktı. “Harşit İsimsizleri” isimli oyunu daha önce Kültür Bakanlığı tarafından kitaplaştırılan Şirin, şimdi de Hüseyin Avni Alparslan (Ayrılık Davulu) isimli oyununu neşretti. 

Hüseyin Avni Alparslan’ın, Birinci Dünya Savaşı’ndaki mücadelesinin bir bölümünü anlatan oyun, Anadolu insanının ne tür zorluklar içerisinde istiklali için çabaladığını ortaya koyuyor.

Giresun bölgesinin bağrından çıkan önemi şahsiyetlerden olan Hüseyin Avni Alparslan, üç büyük savaşta görev almış bir kahramandır. Balkan Savaşı’nı bütün hararetiyle yaşamış bir isim olarak Birinci Cihan Savaşı’nda Kafkas Cephesi 3. Ordu’da görev almış ve Sakarya’da ise rütbelerin en yücesi Şehitlik Mertebesi’ne ulaşmıştır.



Hüseyin Avni Alparslan
Önsözünü Araştırmacı-Gazeteci-Belgesel Yönetmeni İsmail Kahraman’ın yaptığı kitap, Şirin Yayınevi tarafından piyasaya sürüldü.

Kitap talepleri için Şirin Yayıncılığın, Zübeyde Hanım Cad. Emanetoğlu Apt. D: 5 adresine veya 0 532 554 08 23 / 0 212 518 46 04 / 0 454 523 06 80 numaralı telefonlarına başvurulabilir.

FAHRİ ŞİRİN KİMDİR?
1952 Giresun Görele doğumlu olan Fahri Şirin, 1974’te İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. Eğitimcilik hayatı boyunca birçok okulda yöneticilik yapan Şirin, mahalli seçimlere katılmak için bu grevini bıraktı ve bir dönem Giresun Çavuşlu Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

İzmir Amerikan Kültür Derneği’nde tiyatro eğitimi alan Fahri Şirin’in, son eseri Hüseyin Avni Alparslan (Ayrılık Davulu) oyununun haricinde Karantina, Harşit İsimsizleri, Hidayet, Öğretmenim, Kan Davası, Osman Ağa ve Basketbolcu Kız gibi oyunları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.