Mevlava'nın edebi kişiliği ve düşünceleri!

Mevlava'nın edebi kişiliği ve düşünceleri!
Mevlana Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Mevlana Sosyal Araştırma Merkezi (MEVSAM) tarafından Mevlana'ya Gönül Verenler Kurumsal Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştayda konuşan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, eğitim ve kültür hizmetinin bu adı taşımanın sorumluluğu adına devam edeceğini söyledi.

Üniversitenin Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi Mevlana'nın hayatını, eserlerini, ilmi tasavvufi ve edebi kişiliğini düşüncelerini ortaya çıkarmak için uğraş verdiğini belirten Adam, "Türk ve dünya kültürlerindeki etkinlikleri incelemek yoluyla ilk faaliyetlerini Mevlana'ya Gönül Verenler Kurumlar Çalıştay'ı ile gerçekleşecektir. Konya Valiliğinin başkanlığı ile Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde yapılan Çalıştay, bu konuda yapılan ilk arama konferansı olması sebebiyle önemlidir. Mevlana Üniversitesi olarak ilk eğitim öğretim yılımızda böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz." dedi.

Mevlana'ya Gönül Verenler Kurumsal Çalıştayı'nın dostluk ve istişareye verdiği önem verdiğini aktaran Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Yeni Terzi, bu sayede Mevlevilik geleneğini devam etmesine sağladıklarını dile getirdi.

Üniversitesi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını ifade eden Yeniterzi, "Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi olarak bu Çalıştay ile Mevlana ve Mevlevilik kültürüne hizmet eden kuruluşların temsilcilerinin bir araya gelmesi, birbirlerinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmasını hedefledik. Çalıştay sonunda aynı amaca hizmet eden bu kurumların iletişim ve işbirliği imkanlarını geliştirmek, bundan sonra yapılması gereken faaliyetler hakkında ortak görüler tespit etmek mümkün olacaktır." diye konuştu.

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı ve Mevlana'nın torunu Esin Çeleb Bayru, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.