Sanatsal beslenmemiz de Siyonizm’den!

Sanatsal beslenmemiz de Siyonizm’den!
Filmleri Türkiye’de de gösterilen ve Hollywood’un en ünlü yönetmeni olarak bilinen Steven Spielberg’in Arap Birliği tarafından 2007 yılında kara listeye alındığı belirtildi. İsrail’in İran’a karşı saldırısı için kamuoyu oluşt

MEHMET NEDİM ASLAN

İsrail’in İran’a yönelik bir saldırısına kamuoyunu hazırlamak amacıyla kurulduğu söylenen wikileaks sitesinde yayımlanan bir belgeye göre Arap Birliği, Yahudi asıllı Amerikalı film yönetmeni Steven Spielberg’in filmlerini boykot kararı aldı. Wikileaks’te yayımlanan belgede, Arap Birliği Merkez Boykot Ofisi, Spielberg’in 2006 yılında Lübnan’a saldırısı sırasında İsrail’e 1 milyon Dolar bağışta bulunmasından dolayı Spielberg’in filmlerinin Arap ülkelerinde gösterilmesini boykot etti.

14 ÜLKE KARAR ALDI
Wikileaks’te yayımlanan Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarına göre Nisan 2007 yılında toplanan 14 Arap ülkesinin temsilcileri Spielberg ve kendisinin kurduğu “Erdemli Kişiler Vakfı”a ait tüm film ve diğer yapımların yasaklanması kararı aldı. Belgeye göre, Arap Birliği’nin Suriye Bölge Ofisi Direktörü Muhammed al Ajami Amerikalı diplomatlara Cezayir, Irak, Lübnan, Kuveyt, Libya, Fas, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen’in Spielberg’e ait tüm yapımların yasaklanması konusunda anlaştı.

MERRILL LYNCH DE İZLEMEYE ALINMIŞ
Belgeye göre, toplantıda hazır bulunan Malezya, İran, Pakistan ve Endonezya’da da Spielberg’in boykot edilmesi kararını destekledi. Amerika’nın Şam’daki Büyükelçiliği’nden gönderilen gizli belgede, Arap ülkeleri tarafından varılan boykot kararının diğer ülkeler tarafından da uygulanmasının yüksek bir ihtimal olduğu ifade ediliyor. Aynı toplantıda kozmetik firması Estee Lauder de kara listeye alınırken, küresel kriz nedeniyle iflas eden ve Amerikan Merkez Bankası tarafından alınan yatırım bankası Merrill Lynch’in de izlenmesi kararı alındı.

MISIR İMZA ATMAMIŞ
Toplantıya katılmayan ve boykot kararına imza atmayan ülkelerin Mısır, Moritanya (Bu ülkedeki yeni yönetim İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesti) ve Ürdün olduğu belirtilen belgede, toplantıda Cibuti ve Somali’nin de yer almadığı kaydediliyor. Steven Spielberg’in sözcüsü Marvin Levy wikileaks’te yayımlanan belgeyle ilgili olarak, boykot kararının alındığı tarihlerde Spielberg’e ait yapımların tüm dünyadaki satışlarının normal bir şekilde devam ettiğini söyledi.

DOYLE: BAĞIŞ BİR RİYAKARLIK
Konuyla ilgili olarak The Guardian gazetesine konuşan Arap-İngiliz Konseyi’nden Chris Doyle, Spielberg’e ait filmlere boykot kararı alınmasının anlaşılır olduğunu belirterek, Spielberge’in yaptığı bağışın Spielberg’in Dargur ve diğer yerlerdeki krizlere karşı takındığı duruşuna bakınca riyakarlık olarak görülmüş olacağını kaydetti.

BİNDEN FAZLA LÜBNANLI KATLEDİLDİ
Arap Birliği’nin 2007 yılında boykot kararı aldığı Steven Spielberg’in Hollywood’un en ünlü Yahudi yönetmenlerinden biri olarak biliniyor. İsrail’e yaptığı yardımlarla tanınan Spielberg’in filmleri birçok kez Oscar Ödülü aldı. Indiana Jones, Güneş İmparatorluğu, Jurassic Park, Schindler’in Listesi, Er Ryan’ı Kurtarmak, Yapay Zeka, Azınlık Raporu, Terminal gibi Türkiye’de gösterilen birçok filmin yönetmenliğini yaptı. Spielberg’in kurduğu vakıf, 2006 yılında İsrail’in Lübnanlıları bombaladığı sırada İsrail’e 1 milyon Dolar para yardımında bulunmuştu.

HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.