Doktorlar sıkıntılarını mizahla anlattı

Doktorlar sıkıntılarını mizahla anlattı
Prof. Dr. Şaban Şimşek'in yaşanmış doktor hikâyeleri fıkra ve ilginç olaylardan derlediği ''Doktorum Altın Kafeste'' adlı kitabı okurla buluştu.

Şaban Şimşek, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde kitabıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Amaçlarının doktorluk mesleğini yeniden aynı değere ulaştırmak olduğunu belirten Şimşek, yazdığı kitapta doktorluk mesleğinin sıkıntılarını mizah yoluyla anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Son yıllarda mesleğin ciddi itibar kaybına uğradığını savunan Şimşek, "Geçmiş yıllarda doktorluk mesleği için şarkılar yazardık. Bu meslek kimilerine göre altın bilezik demekti. Ancak son yıllarda aşağı doğru yuvarlanıp gidiyor. Doktorluk mesleğinde ciddi itibar kaybı oldu. Maddi ve manevi olarak doktorlar çok şey kaybetti.'' dedi.

Kitabın çıkış noktasının doktorların içinde bulunduğu sıkıntıları anlatmak olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Doktorların sıkıntılarını mizah yoluyla anlatmaya çalıştık. Bu bölgenin tabiriyle işi biraz da deliliğe verdik. Hem gülelim, hem düşünelim dedik. Bu açıdan bakıldığında mesleğin korunması açısından bir sivil itaatsizlik olarak da bakılabilir. Bu şekilde başladığımız kitapta fıkralar, yaşadığımız mizahi olayları kaleme aldık. Aynı zamanda bu kitapla genç doktorlara mesleğin zorluklarını da öğretmeye çalışıyoruz. Doktorların ciddiyetini, mesleğin zorluklarını paylaşıyoruz.'' diye konuştu.

Kitapta doktorların başından geçen fıkra ve ilginç olaylara da yer verildi. Kitaptan derlemeler şöyle:

"Donuma kadar ıslandım"

Bir katarakt ameliyatında birinci cerrah olarak ter döken asistan doktor, ameliyatı yapan doktoru yumuşak bulmuş olacak ki; uzman abisine takılıyor:

-Abi kuru bir çorabın var mı?

-Var ne olacak

-Abi görmüyor musun terimi?

--Görüyorum görüyorum da sen de fazla don var mı?

-O niye abi?

-Donuma kadar ıslandım da!...

"Fıtık ameliyatı için not"

Hastanın biri fıtık ameliyatı olacak. anestezi verip ameliyat masasına yatırıyorlar. Hastanın fıtık ameliyatının başlaması için üzerindeki eşyalar çıkartılınca. Ameliyat bölgesine yapıştırılan bir not dikkat çeker.

--Fıtığım sağ taraftadır. Hayırlı başarılı ameliyatlar.

"Rize'de ilk kalp ameliyatı için tavsiye"

Ankara Öğretmenlerevi Müdürü Servet Akarsu Rize'de ilk kez kalp ameliyatı yapacak Dr Erol beyle sohbet ediyor

Akarsu: Hocam siz şimdi gerçekten Rize'de kalp ameliyatı mı yapacaksınız?

Dr. Erol: Evet

Akarsu: İlk defa mı yapacaksınız

Dr. Erol: Evet müdürüm

Akarsu: Hasta adamı mı ameliyat edeceksiniz.

Dr. Erol: Zaten başka türlü nasıl olabilir. Dalga mı geçiyorsunuz.

Akarsu: Yok yok. Yanlış anlamayın ama. Siz Rizeliyi tanımazsınız. Yani demek istiyorum ki, bir hata yaparsınız, Rize'de bir daha ameliyat yapamazsınız. Bırak ameliyatı oralarda duramazsınız. Vurular adamı.

Dr. Erol: Yaa, Servet bey maşallah. Baya moral verdiniz. Ne yapalım. Rize'da kalp ameliyatı yapmayalım mı?

Akarsu: Yo, yo. Allah razı olsun hocam. Başlayın başlayın da. Size bir akıl vereyim. Önce sağlam bir adamı ameliyat edin sonra sakatlara başlarsınız.

Dr. Erol: Sağlam adamı mı?

Akarsu: Eeee, o zaman daha garantili başlamış olursunuz. Sağlam adamın ölme ihtimali daha azdır.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.