‘Sinop Modeli’ Türkiye’de Örnek Olacak!

‘Sinop Modeli’ Türkiye’de Örnek Olacak!
Sinop Tarihi Cezaevi’nde yapılacak olan AB Hibeli restorasyon projesi, Türkiye’de model proje olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “ Ortak Kültürel Miras: Restorasyon ve Türkiye AB Arasında Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi başlıklı proje 2011 yılı Türkiye – Avrupa Birliği Malı İşbirliği programlama kapsamında start aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan; Sinop’ ta gerçekleştirilecek olan bu pilot uygulama ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları iş birliği içerisinde, kültürel mirasın korunmasına yönelik olan bu projenin, tüm Türkiye geneline yaygınlaştırılması ve bu kapsamda 30 ayrı projeye model olmasının amaçlandığını söyledi.

Müsteşar Yardımcısı Özaslan; 9,2 milyon Euro’luk bütçesi olan projenin 8 milyon Euro’su AB’den hibe şeklinde, 1,2 milyon Euro kısmı ise Bakanlık bütçesinden karşılanacaktır. Bu proje kapsamında 120 öğrencinin restorasyon konusunda teorik eğitim alacağını, model yönetim planının Sinop Tarihi Cezaevi’nde uygulanması ve restorasyon çalışmalarının bitmesi ile Karadeniz’de kültür turizmine önemli gelişmeler olacağın söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı adına proje koordinatörü Hakan Tanrıverdi ise; Bakanlığımız alan yönetimi, projelendirme ve uygulama konularında yapılacak çalışmalar neticesinde Sinop’a ve Sinop turizmine önemli değer katacaktır dedi.

Sinop Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda; Sinop AKP Milletvekili Prof.Dr Abdurrahman Dodurgalı, Vali M.Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Baki Ergül, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, Sinop’lu İşadamları, dışarıdan Sinop’a gelen Akademisyenler de projeye desteklerini açıkladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.