Gazze Soykırım Ansiklopedisi! 

Gazze Soykırım Ansiklopedisi! 
İsrail'in Gazze'de iki yıl önce yaptığı ve 22 gün süren soykırımla ilgili tüm yazılı ve görüntülü belgeleri ansiklopedileştirildi. Gazze Şeridi'nde bulunan İbda Araştırma ve Eğtiim Enstitüsü tarafından hazırlanan “Gazze Soykırımı Elektronik Ansiklo

MEHMET NEDİM ASLAN

İsrail'in iki yıl önce Filistin'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği 22 günlük katliamın belgeleri, “Gazze Soykırımı'nın Elektronik Aksikpoledisi” başlığıyla internette yayınlandı.

SİYONİST PROPAGANDAYA KARŞI..
2007 yılında Gazze'de kurulan İbda Araştırme ve Eğitim Enstitüsü tarafından hazırlanan belgeler internet ortamında dünyaya sunuluyor. Soykırımın belgelerini yayınlayarak Siyonistlerin dünyaya yaptığı propagandayı etkisiz hale getirme amacı taşıdığı söylenen ve Arapça yayınlanan elektronik ansiklopedi, soykırım sırasında yaşananlar ve soykırımı gerçekleştiren İsrailli liderlerle ilgili bilgiler de içeriyor.

SOYKIRIM ZAMANINDA GÜNDEME GELMİŞ
Ansiklopedi'yi hazırlayan enstitünün direktörü Muhammed al Madhun, Soykırım Ansiklopedisi için 120 araştırmacının çalıştığını ve yazılı ve video görüntülü belgeler topladığını belirterek, enstitünün Gazze'de bulunan sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve Gazze'deki hükümet tarafından da desteklendiğini belirtti. Gazze'deki soykırımı dünyaya duyurmak için hazırladıkları bu çalışmanın soykırımın başladığı tarihte gündeme geldiğini kaydeden Madhun, ansiklopedinin amacının işgalin legalleştirilmesine karşı koymak olduğunu söyledi.

KURBANLAR VE KATİLLERİN İSİMLERİ YAYINLANDI
Ansikpoledinin tarihi sahtekarlıktan koruyacağını ve bir platform oluşturacağını ifade eden Madhun, bu çalışmanının Gazze'deki Filistin halkının sabırlı duruşuna yardımda bulunacağını kaydetti. Öte yandan Fotoğraflı ve video görüntülü belgelerle Gazze'deki soykırımın boyutunu ortaya koyan sitede, görgü tanıklarının ifadeleri, İsrail'in uluslararası hukukta yasak olmasına rağmen kullandığı fosfor bombaları ve bu bombalardan hayatını kaybeden Filistinlilerle ilgili detaylar da yer alıyor. Sitede, soykırım sırasında hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinlilerin isimleri ile zarar gören camilerin isimleri de yer alıyor.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.