Diyanet, İslam din dersine muhatap olmak için başvurdu

Diyanet, İslam din dersine muhatap olmak için başvurdu
Almanya'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Hessen Teşkilatı, İslam din dersi konusunda muhatap olmak için resmen başvurdu.

2013 yılından itibaren okullarda Almanca dilinde İslam din dersi vermeyi planlayan eyalet hükümeti, muhatap bulamadığını ve inanca dayalı din dersi yerine İslam bilgisi vereceğini açıklıyordu.

DITIB Hessen Teşkilatı'nın başvuru dosyası Eyalet Başkanı Fuat Kurt tarafından Adalet ve Uyum Bakanı Jörg- Uwe Hahn'a sunuldu. Almanya'da bunun bir ilk olduğunu söyleyen Bakan Hahn, "Bugün tarihi bir gün. Almanya'da ilk defa bir kurum (İslam din dersi konusunda) muhatap olmak için başvuruda bulunuyor. Başvuruyu ilk hükümet toplantısında gündeme getireceğiz. En hızlı ve ciddi şekilde değerlendireceğiz. DITIB'e çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Resmi muhatap bulunamama nedeniyle Müslüman öğrencilerin İslam din dersinden mahrum kalmalarının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden DITIB Hessen Başkanı Fuat Kurt, aylardır yaptıkları çalışmalara resmi başvuru ile yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi.
Teşkilatlar üzerinde herhangi bir baskısının söz konusu olmadığını kaydeden Kurt, bakanlığın da kendi açısından çalışmaları hızlandırmak istemesinin doğal karşılanması gerektiğini ifade etti. Kurt, "DITIB olarak din dersinde muhatap olarak başvuruyu yaparken, diğer cemaatlerin ve Müslüman toplumun hassasiyetlerini dikkate alan bir anlayış içindeyiz.Bu süreçten hem Alman hem de Müslüman toplum kazançlı çıkacaktır." dedi.


CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.