Hür Adam henüz hür değil

Hür Adam henüz hür değil
Sinemaya gittim, aslında sinema sektöründeki filmlerin kısm-ı azamı daha çok nefsani hezeyanları terennüm eden sahnelerden ve malayağni cinsinden laf-ı güzaflardan müteşekkil olduğundan, bu konuda seçici davranır öyle sık sık sinemaya gitmem ama bu sefer

“Şu vatanın bağrından çıkan mümtaz şahsiyetleri evlatlarımıza tanıtacak, bu halkın ekmeğe suya duyduğu ihtiyaç gibi gerçekleri duymaya teşne olduğu bir demde, beklenen bir film” diyerek taşkın bir neşe ile Hür Adam filmine gittim. Geç kalındı şimdiye kadar çoktan bu ve benzeri filimler yapılmalıydı diyerek üstadın lisanı ile ümitvar bir şekilde koltuğuma oturdum.

Milletimin ne kadar ihtiyacı var, bu toprakların yetiştirdiği maneviyat büyüklerimizi, kadim harsımızı, anlatacak; evlatlarımızın hafızalarına müftehir olacakları simaları kazıtacak, seviyeli, kapasiteli, kaliteli, yapımlara. Nasıl da ihtiyacı var yıllardır film adına rezillik ötesi rezalet olan yapımlardan, vıcık vıcık sinemalardan bıkan insanların, nazif, nezih filmlere.

Gittim ama umduğumu buldum mu? Filmin ilk sahnelerinde ay tutulmasını güçlü efektlerle verince kaliteli bir çalışma zannı ile “işte bu” diyecektim ki ilerleyen sahnelerde bu söz boğazıma tıkandı.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Rukiye Yıldız Erdoğmuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.