Almanya’da ‘Kurtlar Vadisi-Filistin’ krizi

Almanya’da ‘Kurtlar Vadisi-Filistin’ krizi
-Siyonist İsrail askerlerinin 9 Türk’ü katlettiği Mavi Marmara baskınının da konu edildiği “Kurtlar Vadisi-Filistin” filmi Almanya’yı karıştırdı.

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ...

Almanya’da 27 Ocak’ta gösterime girmesi planlanan film, Federal Meclis’te (Bundestag) bazı milletvekillerinin hedefi oldu. Filmi “antisemitist” olarak niteleyen milletvekilleri Almanya’da yasaklanmasını istediler. Filmin gösterime gireceği 27 Ocak tarihi de ayrı bir tepki konusu oldu. Zira 27 Ocak tarihinde Almanya’da, 1996 yılından beri “Nazi kurbanlarını” yani 2. Dünya Savaşı’nda ölen Yahudileri anma günü olarak etkinlikler düzenleniyor. Filme karşı ilk resmi başvuru Federal Meclis’teki Alman - İsrail çalışma grubundan geldi ve gösterim tarihinin hemen değiştirilmesi talep edildi. Meclisin, Pazartesi günü başvuruyu incelemesi bekleniyor.


MİLLETVEKİLLERİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Federal Meclis’te ise Hıristiyan Demokrat Parti Dış Politika Sözcüsü Philipp Missfelder, filmin Almanya’da gösterilmesine karşı çıkarak, gösteriminin Nazi kurbanlarına karşı sorumsuzluk olacağını iddia etti. Missfelder, “Böyle bir filmin özellikle 27 Ocak gibi önemli bir günde gösterime girecek olması son derece çirkin” dedi. Sosyal Demokrat Partili Kerstin Griese de, filmin şiddet görüntüleri içerdiğini, bunun İsrail karşıtı ve antisemitist duyguları alevlendirdiğini ileri sürerek gösterimine karşı çıktı. Yeşiller Partisi Milletvekili Jerzy Montag ise filmin 27 Ocak’ta gösterilmesinin sorumsuzluk olacağını ileri sürdü, ancak içerisinde yasalara aykırı bir unsur bulunmadıkça filmin yasaklanmasının doğru olmayacağını söyledi.


18 YAŞ SINIRI GETİRİLECEK

Almanya’da dağıtımı Pera Film şirketi tarafından yapılacak olan “Kurtlar Vadisi-Filistin” filminin ülke genelinde 100 ayrı sinemada gösterime girmesi bekleniyor. Önümüzdeki Perşembe günü gösterime girecek filme yasaklanma gelmese de 18 yaş sınırı getirileceği ve çok kısa bir süre gösterimine izin verileceği belirtiliyor. Oysa Almanya’da şiddet içerikli filmlerle ilgili 16 yaş sınırlaması getiriliyor. Filmin gösterimi için 27 Ocak tarihinin özellikle tercih edilmediği, daha önce Kasım ayında gösterime girmesinin planlandığı ancak yetişmemesi nedeniyle Ocak ayına sarktığı ifade ediliyor.


KURTLAR VADİSİ–IRAK’I 300 BİN KİŞİ İZLEMİŞTİ

Almanya’da 2006’da da “Kurtlar Vadisi–Irak” filmi benzer tepkilere maruz kalmış, “İsrail karşıtı” suçlamaları nedeniyle gösterime girdikten iki hafta sonra sinemalardan kaldırılmıştı. Filme Alman Sansür Kurulu (FSK) tarafından ‘şiddet içerdiği’ gerekçesiyle 18 yaş sınırı getirilmişti. Filmin kaldırılmasında da bazı siyasiler ve Yahudi Cemaati Merkezi’nin baskıları etkili olmuştu. Filmi, kısa süreliğine gösterimde kalmasına rağmen Almanya’da 300 bin kişi izlemişti. Geçtiğimiz yıl televizyonda yayınlanan “Kurtlar Vadisi-Pusu” dizisi ise Türkiye ile İsrail arasında alçak koltuk krizine neden olmuştu.


TÜRKİYE’DE 28 OCAK’TA GÖSTERİME GİRECEK

“Kurtlar Vadisi–Filistin” filmi, Mayıs 2010’da İsrail askerlerinin Gazze’ye yardım götüren ve Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda yaptığı baskın ve Siyonist işgal altındaki Filistin halkının yıllardır maruz kaldığı eziyeti anlatıyor. Filmin senaryosu şöyle: Yardım gemilerine yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gider. Amaç, baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirmektir. Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in sınır tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Film için geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirilen Mavi Marmara gemisinde de çekimler yapıldı. Film Türkiye’de 28 Ocak tarihinde gösterime girecek.

AKİT




Siz de diğerleri gibi İngilizce konuşabilirsiniz. Nasıl mı ? Tıklayın !

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.