İşte Temrin dergisi Şubat sayısı!

İşte Temrin dergisi Şubat sayısı!
Aylık düşünce ve edebiyat dergisi Temrin’in Şubat sayısı yayımlandı.

34. sayı ile okura ulaşan dergi, zengin bir içerik sunuyor. Geçen sayıda iki söyleşiyi okura sunan dergi bu sayıda da yine iki söyleşi ile okura ulaşıyor.

Şeyhmus Dağtekin ile V. Hüseyin Kaya; çağdaş öykücülüğün önemli isimlerinden Jale Sancak ile Ayşe Aldemir söyleşti.

Geçen sayıda dergimizde yayımlanan çeviri şiiri ile ilk kez Türk edebiyatına tanıtılan İranlı senarist, yönetmen, şair Granaz Musevi’nin bu sayıda yine Nihan Işıker tarafından tercüme edilen bir şiiri yer alıyor.

Bir başka çeviri şiir de Kırgız edebiyatına ait. Kırgız şair Orozbay Köçkönov’un şiiri İbrahim Türkhan tarafından çevrildi.

Bu sayının şairleri şöyle: Arzu Eşbah, Leyla Karaca Tok, Mehmet Aycı, Mehmet Oğuz, Koray Feyiz.

Bilal Can, Şeref Yılmaz’ın Sürmeli Türkçe isimli eserini değerlendirdi.

Hatice Eğilmez Kaya « Bugün Efkârlıyım » isimli denemesiyle, Saliha Malhun « Eski Sokaklar », V. Hüseyin Kaya « Nergis Bera’yı beklerken », Mükrime Dilekçi Zengin « Saklambaç », Şeniz Bayır « Kısa Film », Hasan Parlak « iki Yolcu » , Nevzat Canan « Beni daha... » isimli öyküleriyle; Ersin Teres « Hüseyin Baykara ve Ali Şir Nevai », Yusuf Çetindağ « Divan Şiirinin Havası » isimli inceleme yazılarıyla ve Ahmet Mersan da « Beklemek » isimli denemesiyle bu sayıda yer aldılar.

Geçen ay okurla buluşan « Künye » köşesinde bu ay yine altı kitabın tanıtımı yer alıyor. « Devran » sayfaları ise her sayıda olduğu gibi bu sayıda da edebiyat ve sanat haberlerini okura iletiyor. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.